NEDBRUTT: Tess Wester (i blått) får trøst av medspillere etter tapet. Etter kampen var hun knust - og var den nederlandske spilleren som var lengst nede i kjelleren. Foto REUTERS/Chris Helgren 
NEDBRUTT: Tess Wester (i blått) får trøst av medspillere etter tapet. Etter kampen var hun knust - og var den nederlandske spilleren som var lengst nede i kjelleren. Foto REUTERS/Chris Helgren Vis mer

Spillerne i tårer, men ei knakk fullstendig sammen: - Jeg er en baby, jeg er knust

Ble skutt i fillebiter av Norge og slapp inn 36 mål totalt. Nederland-målvakt Tess Wester brøt sammen da hun skulle forklare seg etter tapet.

RIO (Dagbladet): Nederland-spillerne måtte skuffet forlate Future Arena i OL-byen uten medalje. Èn etter èn gikk de gjennom pressesonen med tårer i øynene - men ei av spillerne var fullstendig knust og oppløst i tårer.

KNUST: Tess Wester i tårer etter kampen. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
KNUST: Tess Wester i tårer etter kampen. Foto: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer

Nemlig målvakt Tess Wester (23).

- Det gjør bare vondt, sier Wester til Dagbladet.

- Du ser ut til å ta dette tapet tyngre enn lagvenninnene?

- Jo, jeg vet ikke hvorfor... Jeg føler meg som en baby. Jeg føler jeg ikke strekker til. Derfor gjør det så vondt nå. Jeg tror de andre er like lei seg. Kanskje jeg bare viser det på en annen måte. Jeg er knust, sier 23-åringen.

Svak kamp

VINNERVILJE: Tess Wester. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
VINNERVILJE: Tess Wester. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer

For Nederland er de norske håndballjentene blitt et mareritt. Laget ble utspilt i VM-finalen i fjor (23-31). Og i dag gikk det like ille.

For Wester ble det en blytung dag i målet - med bare seks redninger på 31 skudd. Det tilsvarer en redningsprosent på 19.

- Vi klarte det ikke som lag og jeg prøver å tenke på hva som gikk galt. OL er så stort. Nå er bare det vondt. Jeg er knust fordi vi alltid har tro på oss selv. Jeg trodde vi kunne vinne. Jeg trodde det var i dag det skulle skje. Alle idrettsutøvere må tenke så sånn. Derfor er det ekstra vondt å feile, sier Wester til Dagbladet.

- Sliter dere spesielt mot Norge?

- Nå har vi tapt to strake finaler (OL-bronsefinale og VM-finale). Sånn er håndball. Vi frykter de ikke. Det er ingen forbannelse, sier Wester.

FEIRING: Veronica Egebakken Kristiansen, Stine Bredal Oftedal , Nora Mørk Amanda Kurtovic danser  etter seieren mot Nederland.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FEIRING: Veronica Egebakken Kristiansen, Stine Bredal Oftedal , Nora Mørk Amanda Kurtovic danser etter seieren mot Nederland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Hjem til kjæresten

Jenta på 1,78 meter er Nederlands førstevalg i målet. Nå vil hun få tankene over på noe helt annet.

- Nå vil jeg hjem til kjæresten min. Jeg vil drikke min egen te, ligge på sofaen. ha på meg mine egne klær, høre på min egen musikk. Jeg har ikke sett kjæresten min på seks uker. Det er lang tid. Nå skal jeg ikke tenke på håndball på ei uke, sier Wester, med et lite smil på lur.

For de norske spillerne ble dagens seier en fin opptur etter Russland-kampen sist.

- Vi får en fantastisk start på kampen og viser virkelig hva som bor i dette laget, sier Veronica Kristiansen til Dagbladet.

Amanda Kurtovic var Norges beste spiller i ettermiddag.

- Jeg er fornøyd med måten vi reiser oss på. Seieren smaker godt etter den tunge kvelden mot Russland, sier Kurtovic til Dagbladet.