Håndball-EM i Sverige:

Spillerne innrømmer: - Thorir var ikke glad i pausa

Gikk fra 17 baklengs i 1. omgang til 7 i 2. omgang.

TOK GREP: Thorir Hergeirsson måtte ta grep i pausa etter en svak 1. omgang mot Tsjekkia   Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TOK GREP: Thorir Hergeirsson måtte ta grep i pausa etter en svak 1. omgang mot Tsjekkia Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

HELSINGBORG (Dagbladet): Håndballjentene sleit i starten mot Tsjekkia og slapp inn hele 17 mål i første omgang. En irritert Thorir Hergeirsson fikk derimot skikk på laget i pausa. Etter hvilen slapp laget bare inn sju - og endte på brukbare 24 baklengs.

- Thorir var ikke glad i pausa. Vi var ikke fornøyd vi heller. Vi fikk det til framover og scoret mange mål, men vi glemte forsvarsjobben, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

- Av og til smeller det litt. Thorir snakket om at vi måtte hjelpe Silje (Solberg) bakover og være flinkere til å løpe hjem, sier Nora Mørk.

Det var høyt tempo i kampen inne i Helsingborg Arena og Norge scoret 18 og 17 mål i de to omgangene.

Thorir Hergeirsson forteller at han måtte gi klar beskjed i pausa.

- Jeg måtte ikke vekke spillerne, men utfordret dem på om det er mulig å gjøre to ting: Å spille godt forsvar og ha flyt angrepet. Alle var enige og skjønte at det var mulig. Vi ble enige om å ligge på rundt 20-24 baklengsmål og det står det respekt av. Det var et bra svar fra spillerne, sier Hergeirsson til Dagbladet.

- Du trenger ikke heve stemmen, men bare være tydelig, sier Hergeirsson.

Nå venter Frankrike i semifinale fredag klokka 20.45.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- I Frankrike møter vi en helt annen motstander enn vi har gjort. Det blir tøft og det er en 50-50-kamp, sier Hergeirsson.

Camilla Herrem analyserer:

- Det blir sinnssykt tøft mot Frankrike. De spiller sterkt i forsvar og slipper inn få mål. De er ganske like oss i stilen, sier Herrem til Dagbladet.