Spillerne koster klubbene 466 millioner

- Lønningene er for høye, mener Norsk Toppfotball.

TJENER FETT: Steffen Iversen er blant lønnskongene i Tippeligaen. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
TJENER FETT: Steffen Iversen er blant lønnskongene i Tippeligaen. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

|||Norske tippeligaspillere koster årlig 1,4 millioner kroner i drift. Steffen Iversen, Martin Andresen, Daniel Nannskog og Eirik Bakke tilhører lønnsadelen.

Dagsavisen har samlet inn tall fra lisensnemnda i Norges Fotballforbund. I 2008-sesongen hadde de norske eliteserielagene personalkostnader på 466 millioner kroner. I disse kostnadene ligger lønn, bonuser, diett, arbeidsgiveravgift, forsikringer, feriepenger og bilgodtgjørelse. Lønnsutgiftene utgjør den største delen.

- Vi kan si at de høyeste lønningene til dels er for høye. Men den største utfordringen ligger i at lønnskostnadene til midtsjiktet er for høyt. Det er de som ligger lavest som ligger på det riktige nivået, sier Nils Røine til Dagsavisen.

Røine er administrerende direktør i Norsk Toppfotball. Han forteller at midtsjiktet av fotballspillerne i Tippeligaen har en lønn på mellom 900 000 og én million kroner.

- Poenget er at vi skal kunne tilby spillerne en trygg hverdag der de kan ta utdannelse og stifte familie. Nå er det spillere som ikke engang spiller fast på laget som har altfor høy lønn, sier Røine.

Spillere som Steffen Iversen, Martin Andresen og Thomas Myhre tjener ifølge Dagsavisen over fem millioner kroner. Minst 30 spillere tjener over to millioner kroner i året.

(NTB)