Spillerne krevde Mykkänen fjernet

Klubb og trener har forskjellig oppfatning.

Aki Mykkänen er ferdig som trener i Furuset Ishockey etter fire sesonger.

- Vi har forskjellig målsetting, sier finnen.
- Vi er lei negative utspill i pressen, sier klubben.

- Krav fra spillerne

Furuset har etablert seg i eliteserien, men internt har det murret kraftig.

- Det har vært et krav fra spillerne om at Aki ikke skal trene laget neste sesong, sier daglig leder Jan Gustavsen til NTB.

- Vi har prøvd å roe ned situasjonen, men innså at vi måtte ta grep. Det hadde ikke vært positivt å gå inn i en ny sesong med en negativ spillergruppe, sier Gustavsen.

Furuset har langt på vei en ny, internasjonal trener på plass. Bare detaljer gjenstår før den nye treneren starter i jobben.

- Klubben og jeg har forskjellig målsetting i forhold til neste sesong. Vi måtte bedre rammene rundt laget, men det klarer de ikke å få til. Da vil jeg ikke være med lenger. Vi har hatt sportslig framgang hele tiden under mine fire år her, men jeg ser ikke muligheter for mer framgang, sier Mykkänen til NTB.

- Retningslinjer brutt

- Det er ikke realistisk å gjøre det bedre, og da vil klubben prøve en annen trener. Det er ingen dramatikk i dette. Jeg har kartlagt andre norske klubber, men vil også se utenlands i jakten på en ny trenerjobb, sier finnen.

Flere negative utspill i pressen skal ha ertet opp spillergruppen og klubbledelsen.

- Det er noen retningslinjer som ikke er blitt fulgt denne sesongen. Vi har funnet det vanskelig å komme på jobb og ikke vite hva som kommer i avisen, sier Gustavsen.

(NTB).