LITE RESPEKT:  Flere av United-spilleren skal ha hatt liten respekt for David Moyes, noe som førte til fnising, lekkasjer og veddemål. Foto:  EPA / ANDREAS GEBERT / NTB Scanpix
LITE RESPEKT: Flere av United-spilleren skal ha hatt liten respekt for David Moyes, noe som førte til fnising, lekkasjer og veddemål. Foto: EPA / ANDREAS GEBERT / NTB ScanpixVis mer

Spillerne lo av Moyes, tippet når han skulle få sparken og lekket nyheter

Slik mistet Moyes respekten.

(Dagbladet): Hvor stor misnøye det faktisk var med David Moyes i Manchester United har for alvor blitt kjent etter at 50-åringen fikk sparken tirsdag.

Ifølge Daily Mail skal flere av spillerne ha mistet respekten for manageren for lenge siden.

Ryan Giggs tok tirsdag over som midlertidig United-manager, og hadde i går sin første peptalk med laget. Han møtte forhåpentligvis en mer lydhør gjeng enn det Moyes angivelig opplevde.

Lesestund på flyet Ifølge avisen skal spillerne ha blitt oppgitt over at manageren holdt lesestund for laget på flyet hjem etter 2-0-tapet mot Olympiakos.

Moyes skal da ha dratt fram en selvhjelpsbok kalt «Good to Great», noe som skal ha ført til fnising hos spillerne.

- Vi er Premier League-vinnere. Hvorfor i all verden skulle manageren vår lese en bok om hvordan han skal lære å lede oss?, sier en kilde til Daily Mail.

En av spillerne som tidligere har kritisert David Moyes åpenlyst er Rio Ferdinand.

I januar tillot David Moyes at spillerne tok seg en frikveld mens de var på treningsleir i Dubai.

Da skal en del av spillerne ha takket manageren med å være ute til fem på morgenen, og dessuten vekket andre gjester da de kom hjem.

Veddet om avgangen Shinji Kagawa, som aldri var godt likt av Moyes, skal etter hvert ikke ha brydd seg særlig om at han irriterte manageren. Da United-laget fløy til München tidligere denne måneden var spilleren altfor seint ute til flyet.

Kagawa måtte løpe gjennom flyplassen for å rekke avgangen, men stilte med et stort og påtatt smil da han nådde gaten - angivelig for å hinte om at han egentlig ikke brydde seg.

United-spillerne har nok luktet at Moyes' dager som manager snart var talte. For ikke lenge siden skal tre av de ubenyttede spillerne på tribunen ha inngått et veddemål om når 50-åringen kom til å forsvinne, skriver Daily Mail.

Spillerne skal ha kalt trenere som var utpekt av Moyes for stygge ting, og ikke lagt skjul på at de kjedet seg på trening, særlig når manageren snakket.

Den største feilen Ifølge Manchester Evening News var en av de største feilene Moyes gjorde at han endret arbeidsmetodene i ungdomsakademiet.

Skotten ønsket mindre fokus på tekniske ferdigheter hos de unge spillerne, og mer fokus på fysikken.

- Ungdomsakademiet var Alex Fergusons sikkerhetsnett når det gikk dårlig. David Moyes klippet hull i sitt eget sikkerhetsnett ved å forsøke å endre Uniteds ungdomsakademi, skriver Manchester-avisen.

- Send ham på tribunen Under Champions League-kampen mot Olympiakos i Athen greide ikke en av spillerne å dy seg når sjansen til et Moyest-stikk bød seg.

Da Moyes kom i diskusjon med fjerdedommeren, skal følgende beskjed ha kommet fra en av innbytterne på United-benken:

- Send ham på tribunen, vi har det uansett bedre uten ham, skal innbytteren ha sagt.

En spiller skal i løpet av sesongen ha lekket nyheter fra laget til en engelsk avis.

Moyes trodde han fant ut hvilken ung spiller det var som bidro med nyheter, men strømmen med lekkasjer skal ha fortsatt etter at manageren «fant sin mann».

Kanskje disse historiene var grunnen til at Moyes takket alle bortsett fra spillerne da han snakket for første gang siden sparkingen.