Larvik fristiller alle spillerne

Spillerne må bli i Larvik - forespeilet dagpenger fra NAV

- Det er klart det er frustrerende, sier kaptein Mari Molid, som frykter en tøff økonomisk hverdag.

FÅR IKKE SPILLE I NY KLUBB: Uansett om klubben driftes videre eller ikke, får ikke Larvik-spillerne finne seg noen ny klubb før overgangsvinduet åpner til sommeren. Foto: NTB/Scanpix
FÅR IKKE SPILLE I NY KLUBB: Uansett om klubben driftes videre eller ikke, får ikke Larvik-spillerne finne seg noen ny klubb før overgangsvinduet åpner til sommeren. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld fikk alle spillere i Larvik sjokkbeskjeden om at de fristilles av klubben. Lønningene kommer ikke til å bli utbetalt. I morgen møter den tidligere stormakten Fana, og spørsmålene akkurat nå er mange.

Daglig leder i Larvik, Pål Albertsen, sier til Dagbladet at det har vært møtevirksomhet rundt framtida i dag, men at driften har gått som normalt.

- Jentene har hatt en normal dag, men det er ikke til å legge skjul på at det har vært mye trykk fra omverdenen. Noe møtevirksomhet har det vært, men nå handler det om å ta vare på menneskene her. Per nå så er alle i vårt arbeidsforhold, selv om de er oppsagte. Vi har forpliktelser overfor dem, og det er det viktigste akkurat nå, sier styrelederen.

- Hvilke forpliktelser?

- Av økonomisk art er det snakk om lønn for februar og mars, samt feriepenger.

- Hvordan har spillerne reagert etter at beskjeden kom i går kveld?

- Det har vært hele skalaen, uten om glede, naturlig nok. Det er frustrasjon, det er sinne og generelt mye følelser. Det er som forventa.

- Kan spillerne forlate klubben, selv om vi nå er utenfor overgangsvinduet?

- Det vil ikke bli gitt dispensasjon for det. Det ville gitt et konkurransefortrinn til de andre klubbene, og det er ikke ønskelig. Det er signalene vi har fått fra forbundet når det gjelder den saken, sier Albertsen.

- Fikk en innføring i hvordan det er å bli oppsagt

Kaptein Mari Molid forteller om en dag med mange inntrykk og mye å ta inn.

- Vi hadde videomøte som normalt og trening, og forberedte oss til kampen i morgen. Utover det har vi selvfølgelig hatt informasjonsmøter med klubben. Det var godt å være på trening, og fokusere på det.

- Jeg gleder meg egentlig til å spille i morgen, så kan vi tenke at vi er heldige som får spille i det hele tatt. Det kunne sagt stopp allerede nå. Det som er litt skummelt er at alt det utenomsportslige tar litt plass nå. Men vi skal prøve å være profesjonelle, sier Molid til Dagbladet.

- Hva fikk dere beskjed om i møtene?

- Vi fikk egentlig en innføring i hvordan det er å bli oppsagt. Det kommer vel mer etter hvert, men foreløpig har jeg ikke helt fått kartlagt akkurat hva vi har muligheten til å gjøre. Vi kan ikke spille for noen andre klubber, men fra mars av så spiller vi ikke for Larvik heller. Jeg vet ikke om vi får fullført sesongen her eller ikke, forteller hun.

- Om vi fullfører, så ble det lagt fram at vi er under NAV og får dagpenger derfra, siden vi er uten kontrakter. Samtidig vet vi ikke om vi får spille uten kontrakt. Det ble sagt at en amatørkontrakt kan være aktuelt, men da vet jeg ikke om vi vil få støtte fra NAV. Det er mye som er uvisst ennå, sier Molid.

- Sånn som ståa er nå, får vi lønn for februar og mars, men etter det er det slutt, legger hun til.

- Blir vanskelig

Som de aller fleste andre, har Molid hus- og billån hun må betjene. Det kan naturlig nok bli vanskelig framover.

- Akkurat nå spiller jeg bare håndball og jobber ikke ved siden av, så det blir vanskelig. Jeg har ei leilighet og en bil jeg må betale på. Jeg får nok ikke bo gratis heller, så da er jo dette langt fra optimalt.

Saken fortsetter under bildet.

MYE ER FORTSATT UVISST: Det sier Larvik-kaptein Marit Molid. Foto: NTB/Scanpix
MYE ER FORTSATT UVISST: Det sier Larvik-kaptein Marit Molid. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

- Satt i en kinkig situasjon

At spillerne heller ikke får dispensasjon til å signere for andre klubber, kommer ikke til å gjøre situasjonen noe lettere.

- Vi har ikke mulighet til det å signere for andre klubber siden vinduet er stengt. Vi er satt i en veldig kinkig situasjon hvor det potensielt kan gå flere måneder uten at vi får spille håndball, sier Molid til Dagbladet, før hun fortsetter:

- Vi har tatt kontakt med NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon), så jeg tror de har pratet med klubben allerede. Jeg vet ikke om det da er snakk om forsikringer i form av økonomisk tap vi kan bli dekt av, eller om det kun er snakk om bistand.

- Føler dere at dere har blitt lurt av klubben?

- Jeg synes det er vanskelig å si at vi har blitt lurt. De i styret sier at de ikke visste at situasjonen var så ille som den er før for ei uke siden, og da var overgangsvinduet allerede stengt. Vi har visst om at det har vært dårlig økonomi ei stund, men ikke så ille som dette.

- Er all tillitt til klubben borte?

- Det er klart det er vanskelig å ha tillitt til klubben når man har blitt lovt en annen situasjon. Det var derfor jeg kom til Larvik. Nå må jeg inn i tenkeboksen om min egen framtid, uavhengig av om klubben blir reddet eller ikke. Akkurat nå er alt åpent, sier 28-åringen.

- Har andre klubber tatt kontakt allerede?

- Det har kommet henvendelser allerede i dag, ja.

- Det er bare å beklage

Flere spillere Larvik allerede har signert foran neste sesong har vist sin misnøye, og Fredrikstad-spiller Andrea Rønning uttalte tirsdag at hun følte at hun hadde blitt løyet til og fått fortalt at økonomien var under kontroll.

- Det er veldig spesielt. Agenten min og jeg ble løyet opp i ansiktet, så jeg er rett og slett skuffet, sa Rønning til NTB, som samtidig åpnet for videre spill i Fredrikstad.

Om spillerne som var på vei inn, har daglig leder Albertsen dette å si:

- Vi har fortalt de aktuelle spillerne hvordan ståa er, og kommer til å terminere kontraktene som er tiltenkt de nye spillerne som er på vei inn. Om det blir eventuelle reforhandlinger senere, det får vi ta når den tid kommer. Når det gjelder uttalelsene til Andrea, så er jeg både enig og forstår følelsene hennes. Det er bare å beklage, sier den daglige lederen til Dagbladet.

Bør ha ting på plass til neste styremøte

14. mars skal det være styremøte i Larvik. Albertsen sier at man håper å ha flere svar på plass til da.

- Vi går inn i en svært uviss framtid. Vi har et årsmøte 14. mars og håper at vi har flere svar til det. Der skal det også eventuelt velges et nytt styre for eventuell videre drift, sier han.

- Likevel har vi ikke gitt oss selv noen deadline, legger han til.

Om det blir videre drift av klubben, legger ikke Albertsen skjul på at det er et helt annet Larvik vi får se de neste årene.

- Det som skjer nå er at vi må legge om hele driften. Vi tok et standpunkt på et tidspunkt, som vi gikk ut med i går. Nå handler det bare om å stå i det. Det handler ikke om noen dato for videre drift. Til lenger vi går til vanskeligere blir situasjonen. Nå må vi senke ambisjonsnivået om vi i det hele tatt får drifte videre, avslutter Albertsen.

PS: Dagbladet har vært i kontakt med kommunikasjonsansvarlig i håndballforbundet, som ikke kunne gi noen kommentar om overgangsdispensasjoner på det nåværende tidspunktet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer