- Spillerne må frykte Solskjær

Manchester United-helten Wayne Rooney sier det er tøft å se sin gamle klubb slite. Han mener spillerne må respektere og frykte trenerne.

SPILLER I USA: Men Wayne Rooney har fortsatt mange tanker om gamleklubben Manchester United. Foto: NTB Scanpix
SPILLER I USA: Men Wayne Rooney har fortsatt mange tanker om gamleklubben Manchester United. Foto: NTB ScanpixVis mer

Selv om han nå spiller fotball for DC United i den amerikanske hovedstaden, er Wayne Rooney først og fremst kjent for tida i Manchester United.

Spissen hamret inn mål og samlet flere titler enn Daenerys Targaryen i Manchester-perioden.

Tung tid

Etter at Rooney forlot Manchester United, har klubben vært gjennom en tung periode. Avstanden opp til ligagullet var 32 poeng i år, og i fjor var den 19. Med andre ord, mye må skje før klubben igjen skal kjempe mot de største klubbene i Europa.

I Rooneys podkast «The Wayne Rooney Podcast» , deler han noen tanker om det som skjer i hans gamle klubb om dagen.

AVISRUNDEN: Håkon Brandsnes tar deg gjennom dagens britiske avisrunde rundt Manchester United mot Chelsea kampen. Vis mer

Rooney mener at noe må endres for at klubben igjen skal nå opp til gamle klasser:

- Å se United slite er alltid tøft.

Rooney fortsetter:

- Jeg tror spillerne må frykte noen. De må frykte Ole Gunnar. De må frykte Michael Carrick. De må respektere dem, men frykte dem også, sier Rooney.

Deretter fulgte fotballstjernen opp med kritikk av det han mener er en dårlig sosiale medier-kultur.

- Du har spillere som etter å ha tapt en kamp publiserer noe i sosiale medier om deres eget klesmerke, deres nye etterbarberingsvann, hva som helst som de gir ut, noe jeg synes er bemerkelsesverdig.

SOLSKJÆR-TATOVERING: Tor Henrik Stensland yppet seg på Twitter. Nå har han tatt straffen sin. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

På handletur

Ole Gunnar Solskjær selv er i Norge nå. Torsdag så han Kristiansund snu 0-2 til 3-2 hjemme mot Molde.

I bakhodet spant det nok tanker om hva han skal gjøre med Manchester United i sommer.

For etter en pangstart, sleit Manchester United tungt fra mars til serien ble avsluttet i mai.

Solskjær fikk i går støtte av United-sjef Ed Woodward. Han lovet at klubben går så det griner økonomisk, og at Solskjær vil få midler til å hente spillere.

Før sesongen ble avsluttet fortalte nordmannen at han kommer til å tenke langsiktig når han skal dra fram sjekkheftet:

- Jeg kommer til å ha siste ord når spillere skal inn eller ut. Vi har møter jevnlig, og jeg er fornøyd med hvordan det går nå, sa han, før han seinere la til:

- Jeg har vært ærlig i at det skal et mirakel til for at vi skal kjempe om tittelen neste sesong. Vi er så langt bak i år. Neste sesong handler om at vi må tette inn luka. Hvis vi henger med i februar-mars er det fantastisk, men denne sommeren handler om å finne spillere som kan være i klubben i mange år. Jeg tror ikke at vi er en klubb som bare henter ferdigutviklede spillere.