- Spillerne må ta ansvar

Per-Mathias Høgmo stiller krav til nedrykkstruet Rosenborg.(Dagbladet.no): Molde-Rosenborg 4-1.

Rosenborg kan ligge på direkte nedrykksplass når denne tippeligarunden er over. Trener Per-Mathias Høgmo er selvsagt klar over trusselen, men må jo bare se positivt på mulighetene for å redde plassen.

- Vi har fem kamper igjen. Tre av dem skal spilles hjemme. Det er 15 poeng å hente, sier Per-Mathias Høgmo til NRK1 rett etter kampslutt.

Men for å klare det, må det ryddes opp bedre foran eget mål.

- Vi må kutte ut veldig store personlige feil og slippe inn dumme mål. I dag var vi på vei inn i kampen på 2-1, men så slapp vi in to enkle scoringer. Vi gjør det vanskelig for oss selv da vi slipper inn et mål etter ett minutt, og et nytt samtidig som vi må spille med ti mann like før pause, sier Høgmo.

- Må gå i seg selv

Høgmo gikk rett i garderoben etter kampen, og ga noen krystallklare beskjeder til spillerne, forteller Adressa.no:

- Jeg vil se en indre vilje til å prestere. Ingen får gå med bøyd nakke på banen. Nå må flere av spillerne gå i seg selv. Det er viktig å ta ansvar og ikke gjemme seg bort. De som klarer det, vil få spille fremover, sier Høgmo.

FORTVILER: Ståle Stensaas, Ørjan Berg og Frode Johnsen etter 4-1-tapet for Molde i kveld. Foto: Scanpix
FORTVILER: Ståle Stensaas, Ørjan Berg og Frode Johnsen etter 4-1-tapet for Molde i kveld. Foto: Scanpix Vis mer

Treneren påtar seg ansvaret for at Rosenborg taper kamper, samtidig som han føler at marginene går mot ham og laget for tida:

- Det er litt x-files over det som har skjedd i seriekampene. I dag fikk vi mål imot etter to minutter, en mann utvist. Slik har det vært en stund nå. Det flyter ikke akkurat om dagen, sier Høgmo.

Trøbbel fra start

Daniel Berg Hestad sørget for den verst tenkelige åpningen for Rosenborg. Moldes midtbanespiller lobbet over Espen Johnsen i det det var spilt såvidt over ett minutt.

- Det var avtalt spill. Vi visste at Johnsen ville stå langt ute. Det var noe vi snakket om før kampen, forteller suspenderte Stian Ohr til NRK.

Rett før pause ble det enda verre: Mikael Dorsin sto på streken og reddet et nytt forsøkt fra Berg Hestad med armen. Slovenske Matej Mavric scoret på straffesparket, mens Dorsin måtte gå i dusjen med rødt kort.

Bedre etter pause

Rosenborg reduserte etter åtte minutter av andre omgang. Innbytter Ståle Stensaas fikk kjempetreff etter at Øyvind Storflor dyttet ballen til side på et frispark.

En god stund var Rosenborg i ferd med å ta over føringen med bare ti mann. Men etter at Jan Gunnar Solli traff stanga etter 65 minutter, og Daniel Braaten nettveggen tre minutter seinere, gikk lufta ut av RBK.

Først fikk Rob Friend heade inn 3-1 etter et frispark fra midt på banen. Så styrtet Petter Rudi inn i feltet og pirket inn 4-1.

Dermed ender en uke som startet med RBK-jubel i Aten med en stygg påminnelse om hvor skummel situasjonen er i hjemlig serie.

Kan havne på nedrykksplass

Dersom Tromsø vinner hjemme mot Fredrikstad og Bodø/Glimt borte mot bånnlaget Aalesund, vil begge de nordnorske lagene passere trønderne på tabellen i morgen.

I så fall vil Rosenborg kun ha Aalesund bak seg på tabellen, og dermed ligge an til direkte nedrykk.

Rosenborg har forøvrig flere vanskelige kamper i de siste fem rundene i Tippeligaen:

25. september: Hjemme mot Odd Grenland.

2. oktober: Borte mot Ham-Kam.

16. oktober: Hjemme mot Brann.

23. oktober: Borte mot serieleder Vålerenga.

29. oktober: Hjemme mot Tromsø - en mulig konkurrent i kampen om å unngå nedrykk.

KNUST:</B> Frode Johnsen og RBK ble slått 4-1 av Marcus Andreasson (t.v.) og Petter Rudi.
STRAFFEMÅL:</B> Slovenske Matej Mavric gjorde 2-0 til Molde fra straffemerket rett før pause. Mikael Dorsin ble utvist for hands da han forårsaket straffesparket.
STILLER KRAV: Per-Mathias Høgmo gir spillerne beskjed om å st fram og ta ansvar i sesonginnspurten.