PÅ LÅNT TID? Andre Villas-Boas er ute i hardt vær. Nå skal det være stor misnøye i garderoben etter at han utestengte Anelka fra den årlige julelunsjen. Foto: EPA/ANDY RAIN
PÅ LÅNT TID? Andre Villas-Boas er ute i hardt vær. Nå skal det være stor misnøye i garderoben etter at han utestengte Anelka fra den årlige julelunsjen. Foto: EPA/ANDY RAINVis mer

- Spillerne mener Villas-Boas er arrogant og taktisk udugelig

Opprørsstemning i Chelsea, ifølge engelsk avis.

(Dagbladet): Følg Wolverhampton-Chelsea og fire andre kamper i vårt Fotballstudio fra 16.00!

Andre Villas-Boas våkner i dag opp til nyheter om at det er uro og misnøye blant Chelsea-stjernene. Forholdet mellom den kontroversielle manageren og hans spillere skal nå være på det laveste siden han tok over klubben før inneværende sesong.

The Sun melder i dag at det skal ha vært minst en episode som satte spørsmålstegn ved portugiserens autoritet i spillegruppa. Det skjedde da AVB utestengte Nicolas Anelka fra klubbens julelunsj.

Anelka skal allerede være klar for den kinesiske fotballklubben Shanghai Shenhua, og i den forbindelse ønsket ikke AVB at franskmannen skulle være tilstede på den tradisjonelle lunsjen.

- Smålig og et hån Det falt ikke i god jord hos lagkameratene til spissen, som inviterte Anelka med ut på en London-restaurant istedet. En Chelsea-kilde kunne avsløre at spillerne tok saken i egne hender.

- Spillerne syns utestengelsen av Anelka fra julelunsjen var smålig og et hån mot spilleren. Så mange av guttene gikk sammen og tok han med ut på et måltid på en kinesisk restaurant i Mayfair. De koste seg tilsynelatende veldig, og brydde seg ikke om manageren visste om det de gjorde, sier kilden til avisa.

Om valget av restaurant var for å statuere et eksempel vites ikke, men dette er uansett ikke gode nyheter for en manager som allerede er ute i hardt vær. Chelsea har bare tatt tre poeng på de fire siste kampene, og under lørdagens hjemmetap for Aston Villa ble laget buet av banen etter sjokktapet.

Massivt press Andre Villas-Boas er under massivt press med en eier i ryggen som ikke er redd for å kaste managere på dør om resultatene ikke svarer til forventingene. Roman Abramovich skal likevel ha uttalt at portugiseren sitter trygt, enn så lenge.

Men flere av spillerne har begynt å vende den unge manageren ryggen. De klager på at han er arrogant, reservert og dårlig til å kommunisere. De mener han er på dypt vann i denne jobben, og taktisk udugelig. At han tar ut laget, men ikke gir tydelige instruksjoner til spillerne før kamp.

London-nabo Arsene Wenger har sin oppfattelse om hva den 34-årige portugiseren må gjøre for å snu skuta.

- Det er hardt. Men jeg tror at en manager, med sterke spillere i troppen som deler hva han tenker, får et sterkere lag å jobbe med. Hvis de går mot manageren, blir det vanskelig, sier Wenger til The Guardian.

Flere spillere kan dra Spillere som Anelka og Alex er allerede på vei ut, og det har gått rykter om at etablerte spillere som Didier Drogba, John Terry, Ashley Cole og Frank Lampard er på vei ut dørene til Stamford Bridge.

Etter tapet for Wolverhampton gikk også AVB ut og sa at han hadde gitt opp å holde følge med de to Manchester-lagene på topp.

- Jeg tror ikke vi kan holde følge. Det er en fantasi. Vårt realistiske mål er en fjerdeplass og det er ikke godt nok. Vi må fortsette å spille for best mulig posisjon i ligaen, sa AVB ifølge ESPN.

Denne uttalelsen kom bare tre uker etter at portugiseren uttalte at laget hans var tilbake i tittelkampen etter en skuffende start på sesongen.

BEDRE FØR: AVB har bestemt seg for å kutte ut Nicolas Anelka fra det sosiale etter at franskmannen nå har byttet klubb. Foto: EPA/AHMAD YUSNI
BEDRE FØR: AVB har bestemt seg for å kutte ut Nicolas Anelka fra det sosiale etter at franskmannen nå har byttet klubb. Foto: EPA/AHMAD YUSNI Vis mer