Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester United får kraftig kritikk

Spillerne overøses med penger - de ansatte sviktes: - Skandale

Etterlyser levelig lønn for klubbens ansatte.

ØKONOMI: Manchester United-direktør, Ed Woodward, har sikret klubben en rekke lukrative avtaler de siste årene og ført United til toppen av pengehierarkiet. Spillerne får heftige lønningen, mens klubbens stadioansatte blir underbetalt. Foto: Tgsphoto/rex/shutterstock
ØKONOMI: Manchester United-direktør, Ed Woodward, har sikret klubben en rekke lukrative avtaler de siste årene og ført United til toppen av pengehierarkiet. Spillerne får heftige lønningen, mens klubbens stadioansatte blir underbetalt. Foto: Tgsphoto/rex/shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Manchester United er verdens rikeste fotballklubb, og håvet inn nesten 6,5 milliarder norske kroner i fjor.

Klubben har økt inntektene dramatisk de siste årene, noe som igjen har ført til et kraftig lønnshopp for flere av gigantklubbens spillere.

Nylig ble Alexis Sánchez signert fra Arsenal, og gitt den høyeste lønna i Premier League. Chileneren skal tjene om lag fire millioner i uka, og totalt har United fire av de fem best betalte spillerne i England.

Nå får klubben kritikk for å vende ryggen til de ansatte som kanskje trenger det aller mest.

Levelig lønn

Ifølge Charity Citizens UK tar det Sanchez 82 minutter å tjene like mye som en av de ansatte på klubbens stadion tjener i løpet av et helt år.

Angriperen debuterte i Premier League mot Tottenham onsdag, og i løpet av 2-0-tapet hadde han altså sanket inn mer penger enn hva 12 måneder på Old Trafford gjør for de lavt betalte arbeiderne.

Organisasjonen Charity Citizens UK utfordrer nå United til å underskrive en avtale med Living Wage Foundation, som sikrer arbeiderne en levelig lønn. Den er på rundt 95 kroner i timen, og man skulle tro at verdens rikeste klubb hadde råd til det.

- Skandale

Talksport har snakket med en tidligere vakt på Old Trafford. Han synes det er smått utrolig at klubben ikke klarer å leve opp til den standarden.

- For en klubb på Manchester Uniteds størrelse er det en skandale at de ikke betaler en levelig lønn, sier Furqan Naeem.

Direktør i Citizens UK, Neil Jameson, rister også på hodet av klubben.

- De lukker øynene for de harde realitetene som mange av de lavt betalte ansatte. Klubben har en tilsynelatende bunnløs pengebinge til å betale spillere. Det er på tide at de viser lederskap, rydder opp og gjør den riktige tingen, mener han.

Talksport har også snakket med nåværende ansatt som ønsker å være anonym.

- Lønnen jeg får nå er ganske lav for alle jobber. En litt høyere lønn ville ikke være så mye for de fleste, men for meg ville det vært til stor hjelp. Det ville hjelpe meg med dagligvarene, hverdagsting og til å betale leien, sier den anonyme personen.

City følger etter

Så langt har kun tre Premier League-klubber skrevet under på avtalen om å betale levelig lønn. Disse er Chelsea, Everton og West Ham.

Ifølge The Telegraph er Uniteds byrival, Manchester City, i ferd med å bli den fjerde klubben på lista.

Klubben selv hevder at de allerede oppfyller kravene med tanke på sine egne ansatte, men at personer som gjør arbeid på vegne av klubben kan bli betalt mindre. Det vil de prøve å få en endring på.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!