Spillerne sier ja til Tippeliga-utvidelse

Fra 14 til 16 lag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

MANCHESTER (Dagbladet): Norske tippeligaprofiler er glade for nyheten om at det trolig blir 16 lag i divisjonen om to år.

-  Det er jeg veldig positiv til, sier Frode Kippe.

I går skrev Dagbladet at en utvidelse av Tippeligaen sannsynligvis blir vedtatt på Fotballtinget neste år. En komité - nedsatt av NFF - skal nå utrede konsekvensene, og 16-klubbsserien kan se dagens lys allerede i 2009.

-  Det er flere klubber som satser skikkelig utenfor Tippeligaen også, og derfor tror jeg ikke det vil innebære noen svekkelse å få to til opp, sier LSK-kapteinen.

-  Ikke fjern ferien

Noe av utfordringa blir å finne plass til de fire ekstra kampene. Enkelte mener sesongen kan utvides med noen uker i begge ender, andre har foreslått at også spillernes sommerferie bør krympes - eller fjernes helt.

-  Jeg tror det er viktig å beholde ferien. Mange av oss har familieforpliktelser. Da vil jeg heller at vi spiller flere midtukekamper på høsten, noe som er vanlig ellers i Europa, sier Kippe, på vei hjem fra landslagsleir i Manchester.

Odds Espen Ruud synes også utvidelsestankene er gode. Han tror norsk fotball vil styrkes dersom en mindre andel av tippeligalagene er involvert i bunnstriden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer