Spillerne sier ja til Tippeliga-utvidelse

Fra 14 til 16 lag.

MANCHESTER (Dagbladet): Norske tippeligaprofiler er glade for nyheten om at det trolig blir 16 lag i divisjonen om to år.

-  Det er jeg veldig positiv til, sier Frode Kippe.

I går skrev Dagbladet at en utvidelse av Tippeligaen sannsynligvis blir vedtatt på Fotballtinget neste år. En komité - nedsatt av NFF - skal nå utrede konsekvensene, og 16-klubbsserien kan se dagens lys allerede i 2009.

-  Det er flere klubber som satser skikkelig utenfor Tippeligaen også, og derfor tror jeg ikke det vil innebære noen svekkelse å få to til opp, sier LSK-kapteinen.

-  Ikke fjern ferien

Noe av utfordringa blir å finne plass til de fire ekstra kampene. Enkelte mener sesongen kan utvides med noen uker i begge ender, andre har foreslått at også spillernes sommerferie bør krympes - eller fjernes helt.

-  Jeg tror det er viktig å beholde ferien. Mange av oss har familieforpliktelser. Da vil jeg heller at vi spiller flere midtukekamper på høsten, noe som er vanlig ellers i Europa, sier Kippe, på vei hjem fra landslagsleir i Manchester.

Odds Espen Ruud synes også utvidelsestankene er gode. Han tror norsk fotball vil styrkes dersom en mindre andel av tippeligalagene er involvert i bunnstriden.

 JA TIL 16:  Frode Kippe og Fredrik Strømstad er blant spillerne som er positive til å gjøre Tippeligaen to lag større.
JA TIL 16: Frode Kippe og Fredrik Strømstad er blant spillerne som er positive til å gjøre Tippeligaen to lag større. Vis mer

-  Så lenge banene er greie, synes jeg dette høres smart ut. Det kan føre til mer strekk i tabellen, og det er ikke noen ulempe. I tillegg vil det bety at oppkjøringa ikke blir fullt så lang, mener Ruud.

Har prøvd det

Inge André Olsen opplevde selv å spille i en avdeling med 16 lag da han var i 1. divisjon med Stabæk i 2005.

-  Det var ikke noe problem. De fleste lagene som satser har 17-18 mann i stallen. De rammene gjelder også for lag i dagens 1. divisjon, og jeg tror ikke en utvidelse skal gå ut over kvaliteten, sier Olsen, som mener det heller blir tvert imot:

-  Start rykket opp og tok sølv i 2005, mens vi lenge luktet på medaljene i fjor - etter å ha spilt i 1. divisjon året før. Topplagene i 1. divisjon holder tippeliganivå, fastslår Olsen.

-  Ikke kunstgress

Også Fredrik Strømstad er åpen for økning.

-  Så lenge det ikke reduserer kvalitetsnivået, så er det sikkert en ålreit tanke. Nå møter du mange lag som gjør alt for å unngå nedrykk, og det er ikke alltid en kan kalle det fotballkamper det som spilles, sier Starts midtbanemann, og legger til:

-  Jeg er positiv så lenge utvidelsen ikke resulterer i flere kunstgressbaner.

Tommy Svindal Larsen har ikke reflektert veldig mye over spørsmålet.

-  Men kanskje det er veien å gå? Jeg tror løsninga i tilfelle må bli å ha et tettere program i omtrent samme tidsrom som nå. Jeg tviler på at klimaet vil tillate seriestart over hele landet midt i mars, med siste serierunde godt ute i november, sier Odd-veteranen.