- Spillerne skal få utfolde seg

13 dommere skal dømme årets 182 tippeligakamper i fotball. - Et av de viktigste målene våre er at spillerne skal få utfolde seg på banen, sier dommerkonsulent Reidar Bjørnestad i Fotballforbundet (NFF) til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Generelt mener han det er all grunn til å være fornøyd med atferden til norske fotballspillere. Usportslig opptreden skal slås ned på og resultere i gult kort, det være seg:

Holding av motstander, f.eks. i trøye, arm eller skuldrer.Bruk av armen til å holde motspiller unna før ballmottak eller ved skjerming av ballen.Bruk av arm eller albue på en slik måte at motspiller utsettes for fare i hodedueller.Trenering av frispark ved å røre ballen etter at dommeren har blåst.Motspillere som ikke står minst 9,15 meter fra ballen eller som løper ut av muren før frisparket er tatt.

Også glidetaklinger som feller motstanderen i stedet for å treffe ballen, gir gult kort. Taklinger som setter sikkerheten til motspilleren i fare, uansett om det er forfra, bakfra eller fra sida, resulterer i rødt.

- For å beskytte spillerne, skal dommerne på et tidlig tidspunkt opptre slik at forseelsene ikke får utvikle seg. På fotballbanen er det spillet som skal stå i fokus, ikke forseelsene, sier Reidar Bjørnestad.

For å innfri målsettingen om en positiv utvikling, må det være et samspill mellom spillere og dommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer