Spillerne slakter gresset på «Zlatan Arena»

Knusende dom over underlaget.

BEDRØVELIG: Ardian Gashi hilser på Anders Svensson (t.v.) før privatlandskampen i fotball mellom Sverige og Norge på Friends Arena i Stockholm onsdag kveld. I etterkant slakter de begge to gressmatta på den nye nasjonalarenaen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BEDRØVELIG: Ardian Gashi hilser på Anders Svensson (t.v.) før privatlandskampen i fotball mellom Sverige og Norge på Friends Arena i Stockholm onsdag kveld. I etterkant slakter de begge to gressmatta på den nye nasjonalarenaen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Anders Svensson (37) kom inn og scoret et kjempemål i Sveriges 4-2-seier over Norge. Etterpå var han opprørt over kvaliteten på gressteppet.

- Det er en bedrøvelig bane, en fryktelig dårlig bane. Det er håpløst. Den er vanskelig å spille på, for det er ikke noe feste. En bedrøvelig bane på dette nivået. Det er ille for oss, men verre for AIK som spiller alle sine hjemmekamper her, sa Elfsborg-spilleren til Expressen.

Han har litt å sammenligne med. Svensson spilte sin 142. landskamp onsdag og scoret sitt 20. mål da han på pasning fra tremålsscorer Zlatan Ibrahimovic dro til fra langt hold og så ballen skru forbi Rune A. Jarstein.

Ikke verdig Ardian Gashi, som er i likhet med Svensson er blant Allsvenskans fremste midtbaneprofiler, felte samme knusende dom over gressteppet.

- Hva er det med banen? Det er ikke verdig å spille på en så dårlig bane. Når de henter hjem Zlatan til landskamper, må det være bedre forhold enn dette, sa han til Expressen.

- Det er helt sykt at den er så dårlig når den er så ny. Jeg forstår ikke hvordan de steller den. Helt ufattelig. Man får ikke feste så man kan dra fra motspilleren. Det er for dårlig, sa Sveriges venstrekant Jimmy Durmaz.

Arenaer med høye tribuner og tak har ofte problemer med gressteppet på grunn av dårlig tilgang til sollys. Også før kvinnenes EM-finale nylig fortalte flere norske spillere om en bløt og sugende bane med dårlig feste.

Dårlig gress, god Zlatan Zlatan Ibrahimovic virker imidlertid ikke å ha noen problemer med gresset på Friends Arena i det hele tatt. Etter å ha scoret fire ganger i 4-2-seieren mot England da arenaen ble innviet i fjor, scoret han to til i VM-kvalifisering mot Færøyene og tre i privatkampen mot Norge. Han har dermed stått for 9 av 12 svenske mål på arenaen.

ZLATAN ARENA: Etter kampen mente Expressens Mats Olsson at Friends Arena burde døpes om til Zlatan Arena. Foto: CHRISTINE OLSSON / NTB scanpix
ZLATAN ARENA: Etter kampen mente Expressens Mats Olsson at Friends Arena burde døpes om til Zlatan Arena. Foto: CHRISTINE OLSSON / NTB scanpix Vis mer

Expressens kommentator Mats Olsson har helt siden England-kampen insistert på å kalle nasjonalstadion Zlatan Arena. Det forslaget får stadig flere tilhengere.

- De burde døpe den om til det, sa Pierre Bengtsson til Aftonbladet etter onsdagens kamp.

- Jeg trodde den allerede het det. Det er noe magisk med denne arenaen for meg, sa superstjernen selv.

(NTB)