Spillerne slaktes. Slik svarer Solskjær på kritikken

Roy Keane er ikke nådig med Manchester Uniteds spillere.

VERDSETTER ROY KEANE: Ole Gunnar Solskjær sier han verdsetter Roy Keanes meninger. Foto: Andrew Yates/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
VERDSETTER ROY KEANE: Ole Gunnar Solskjær sier han verdsetter Roy Keanes meninger. Foto: Andrew Yates/Sportimage via PA Images/NTB ScanpixVis mer

Manchester United - Manchester City 0-2

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United holdt lenge følge med naborivalen i målprotokollen, men etter en nokså jevnspilt førsteomgang, var det nærmest bare ett lag på banen i den andre.

- Mot slutten kunne du se forskjellen. Spillerne kom ut med med en fantastisk holdning. Vi ønsket en reaksjon og vi fikk publikum gående. Vi hadde noen halvsjanser. De hadde sannsynligvis den største sjansen ved Sterling. I pausen følte du at vi fortsatt var med i kampen. Etter hvert som kampen gikk, kunne du se hvor stor forskjellen var, sier Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

David de Gea kunne på en god dag stoppet begge Citys scoringer, men siseskansen har ikke vært på sitt beste de siste ukene. Likevel ville ikke Solskjær kritisere keeperen sin.

I stedet rettet han fokuset bort, for til tross for tapet, er det fortsatt håp for topp 4 i Premier League - etter at Wolverhampton slo Arsenal 3-1 i kveld.

- Jeg er bekymret over mangel på resultater. Det er ikke tiden for å skylde på noen, vi må stå sammen. Det som er merkelig er at vi fortsatt er med i topp 4-kampen. Vi har en sjanse her på søndag (mot Chelsea, journ.anm.) Vi må ha mer kvalitet på søndag, for vi må vinne den kampen, sier Solskjær.

Europa League spilles på torsdager, men Solskjær har ikke tenkt tanken på at Manchester United vil gå glipp av Champions League neste sesong.

- Selvfølgelig vil du komme inn blant de fire beste. Jeg planlegger ikke for å spille på torsdagskvelder ennå. Vi må sørge for at vi gir oss selv en sjanse, sier Solskjær.

SOLSKJÆR-MAGASINET: Manchester United risikerer å hjelpe Liverpool til ligagull med seier over naborival City. Hva tenker fansen om det? Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Kritikk fra Keane

Tidligere Manchester United-spiller Roy Keane satt i Sky Sports-studio sammen med tidligere United-back Gary Neville i kveld. Som vanlig la ikke iren noe imellom da han kritiserte Manchester Uniteds spillere.

Han mener blant annet at Manchester United «har blitt slappere i alle aspekter» og at spillerne som har blitt kjøpt de siste årene ikke har levert varene.

- Jeg tror ikke Manchester City kunne tro hvor lett det var i dag, i en derbykamp, uttalte Keane blant annet.

Keane mener du ikke kan stole på Paul Pogbas uttalelser i pressen, og at spillerne vil svikte Ole Gunnar Solskjær.

- Det er for mange bløffmakere i klubben. Dette er spillerne som kastet José Mourinho foran bussen, og de vil gjøre det samme med Ole, mener Keane.

Etter kampen fikk Solskjær spørsmål hva han syns om Keanes kritikk av spillerne hans.

- Jeg har alltid hatt et godt forhold til Roy. Jeg verdsetter hans meninger høyt og han har sine meninger. Vi spilte sammen i mange år og han er tydelig en Manchester United-mann. Han blir like såret som oss over at vi er så langt bak City som vi er, sier Solskjær og fortsetter:

- Det er min jobb, når vi kommer tilbake etter pre season, at jeg har de riktige karakterene rundt meg. For det bør ikke være tillatt. Når du er i Manchester United, vil søkelyset alltid være på deg - overskriftene. Du må sørge for at du leverer på jobb hver eneste dag. Det er din plikt.

KRITISK: Roy Keane. Foto: Matt Bunn/BPI/REX/NTB Scanpix
KRITISK: Roy Keane. Foto: Matt Bunn/BPI/REX/NTB Scanpix Vis mer

- Min jobb å finne ut

Marcus Rashford uttalte etter kampen at forestillingen på Old Trafford ikke var en Manchester United-lag verdig.

- Med tre kamper igjen av sesongen, er vi tre poeng bak topp 4. Ingen ville gitt oss sjansen for to-tre måneder siden. Det har sannsynligvis kostet krefter for mange. Jeg sier, og Rashford sier, at alle dager bør du være hundre prosent. Og det er min jobb at vi har en tropp og et lag som vil gjøre det for oss. Det er min jobb å finne ut hvem som vil ofre mest for å være her, sier Solskjær, som mener at han følte United sviktet seg selv mot Everton, men at tapet mot City var fortjent.

Det er ikke tid for å hvile på laurbærene for å snu den vonde trenden, etter sju tap på de ni siste kampene i alle tuneringer.

Solskjær sier han må sørge for at spillerne ikke havner i en komfortsone og samtidig finne ut hvem som er villige til å ta klubben framover.

- Når du ser sulten som noen av guttene viste i dag, så ser du hvor mye det betyr for noen av dem, men det må de gjøre hver eneste kamp, sier han.