Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spillerne slapp å se skrekkfotball i natt

Tomme trusler fra Hareide.

MANCHESTER (Dagbladet.no): Åge Hareide var iltrende forbanna etter ydmykelsen mot Wales i går kveld, og varslet at han kom til å holde spillerne oppe i natt.

Landslagssjefen ville presse spillerne gjennom den samme lidelsen han opplevde på sidelinja, ved å tvinge dem til å se kampen på video.

Dette skjedde imidlertid ikke.

- Nei da, vi hadde bare et møte på 10-15 minutter, sier Frode Kippe til Dagbladet.no før landslaget setter seg på flyet fra Manchester til Oslo.

- Drita dårlig

Lagkaptein Martin Andresen vil ikke si så mye om hva som ble sagt på møtet, men han bekrefter også at skrekkfilmen ikke ble vist på spillerhotellet.

- Hvordan var stemningen på møtet i natt?

- Det er aldri morsomt å tape 3-0 mot et lag vi bør slå, men jeg tror gruppa takler dette bra, sier midtbanesjefen til Dagbladet.no.

LANGT NEDE: Martin Andresen og Frode Kippe sier de slapp å se kampen om igjen på video i natt, men de er lite fornøyd med det Norge presterte etter pause. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
LANGT NEDE: Martin Andresen og Frode Kippe sier de slapp å se kampen om igjen på video i natt, men de er lite fornøyd med det Norge presterte etter pause. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

- Ble det seint?

- Jeg sovner alltid litt seint etter lange fotballkvelder.

Åge Hareide sov nok heller ikke så mye i natt, for han la ikke skjul på at han var skuffet over de norske prestasjonene på Wrexhams potetåker.

- Jeg er forbanna. Det finnes ingen kommentar til sånne kamper, på godt norsk var det drita dårlig. Andreomgangen var grusom, sa han.

- Når vi kommer til hotellet skal vi spise middag, så skal vi ha et spillermøte. Jeg skal tvinge dem til å se kampen en gang til, så de får samme lidelse som jeg hadde. Jeg plager dem gjerne hele natta.

Såret stolthet

Men han mildnet til etter middagen, og det ble bare et kort møte med spillerne før de ble sendt i seng.

- Jeg hadde ikke lyst til å se kampen selv, spøker Hareide.

image: Spillerne slapp å se skrekkfotball i natt

Han forteller at han heller ville være konstruktiv på møtet og snakke ut med spillerne.

- Det er godt å få ut litt aggresjon. Jeg var forbanna med en gang, for det handler om såret stolthet. Det er det jeg ville at spillerne også skulle føle. Vi er avhengig av å spille med hjertet på utsiden av drakta, sier Hareide.

Han nekter å snakke om enkeltspillere som underpresterte, selv om han før kampen gikk ganske hardt ut mot spillere generelt for å ha tatt for lett på slike vinterkamper tidligere.

- Det er laget som må ta dette (slaget) på haka. Og jeg er ansvarlig for laget, så jeg må ta det på haka først.

- Må ikke tro vi er noe

Landslagssjefen tror spillerne hadde vist en annen innstilling om det var et litt mer merittert lag som sto på den andre siden av banen. Men slik skal det ikke være.

- Vi ville sett annerledes ut om vi møtte Tyskland, men vi må ikke tro at vi er noe spesielt selv om vi møter lille Wales.

Hareide sier dette var Norges første tap for Wales på 26 år, og han har selv sekken full av kamper mot waliserne som spiller.

- Vi spilte jo bare mot Wales på 80-tallet ... Både i kvalifiseringene og i privatkamper. Jeg tror vi møtte dem tre ganger i løpet av ett år.

Kontret i senk

Martin Andresen er heller ikke fornøyd med det som skjedde i går, spesielt 2. omgang er han skuffet over.

- Før pause både kunne og burde vi ledet og rett før de scoret sitt andre hadde Christian (Grindheim) en stor sjanse. Etter dette var vi dårlige, sier den spillende Vålerenga-manageren.

Han forteller at de gjorde feil i kontradekningen og ble hardt straffet for feilpasningene.

- Har underlaget noe av skylda for dette?

- Nei, det er en altfor lettvint forklaring.

INGEN FILMSJEF: Landslagssjef Åge Hareide droppet filmvisning på spillerhotellet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media