Spillerne slår ring om sjefen

MINSK (Dagbladet): - Det er ingen vits å diskutere Nils Johan Sembs framtid oppi dette her. Jeg håper han fortsetter som trener for Norge i mange, mange år til, sier Ole Gunnar Solskjær.

Men diskusjonen kommer - den er faktisk allerede i gang. Og Nils Johan Semb er forberedt på et kjør. Det siste han sa til Dagbladet før han gikk i bussen i går kveld var at han kommer til å ta den inn over seg. Det er ikke hyggelig å bli skjelt ut av folket.

Men Nils Johan Semb vet han har støtte der det betyr mest - for ham. Blant spillerne og de som bestemmer i NFF.

- Vi har sviktet

- Nils Johan kan ikke score målene for oss, sier John Carew tørt. - Det er vi som har vært utpå der som har sviktet. Derfor hjelper det ikke med ny trener. Jeg tror jeg snakker for alle på laget når jeg sier at vi håper han fortsetter.

Thomas Myhre glir rett inn i rekka av spillere som slår ring om landslagstreneren. Og sier at det ikke er mistillit i spillergruppa.

- Det er opp til Nils Johan om han vil fortsette - det er hans valg og en avgjørelse han må ta sammen med familien. At Norge har gjort det svakt, handler ikke om at Nils Johan er en dårlig trener.

Triste og lojale

Og slik kom de ut av garderoben en etter en i går kveld. Triste og lojale. Ingen sådde tvil om trenerens framtid. Men det var i Minsk - blant spillerne.

Blant fotballsupporterne hjemme er ikke båndene like tette.

Og hvordan vil Semb ta det?

- Blir det mye, kommer det til å gå innpå meg. Det viktigste er likevel at jeg har støtte der det gjelder, sier han til Dagbladet.

# 2- 1: Roman Vasiljuk scorer for Hviterussland. Ole Gunnar Solskjær, Tommy Svindal Larsen og Henning Berg fortviler. # Foto: HANS ARNE VEDLOG