SLÅTT: Det er mange dommere som har opplevd misnøye etter å ha delt ut et rødt kort, men måten Bo Bauer ble behandlet på i dansk 2. divisjon, må være av noe av det verste som har skjedd på en fotballarena. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SLÅTT: Det er mange dommere som har opplevd misnøye etter å ha delt ut et rødt kort, men måten Bo Bauer ble behandlet på i dansk 2. divisjon, må være av noe av det verste som har skjedd på en fotballarena. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Dansk fotballskandale:

Spillerne slo ned dommeren og gikk til felles angrep mot skadet motspiller: - Sinnssykt

Da dommeren var slått ned, gikk det danske laget videre og slo og sparket mot en motspiller som lå nede for telling.

(Dagbladet): FC Albertslund hjemmebane er neppe den første arenaen majoriteten assosierer med en heksegryte, og oppgjøret mellom FC Albertslund og Hundige BK er kanskje ikke det mest dramatiske i utgangspunktet.

Men gårsdagens innbitte duell i dansk serie 2 ble likevel et drama og en fotballskandale av den sjeldne sorten.

Vertene fra Albertslund ble raskt irritert over dommer Bo Bauers kampledelse. Temperaturen eskalerte fra minutt til minutt. Til slutt rant begeret over i et oppgjør som endte i en tragedie.

- Det var helt sinnssykt. Hjemmelaget var i dårlig humør fra første minutt. Jeg forsøkte å roe ned deres kaptein, og jeg ga et gult kort da en spiller kalte meg for rasist. Det ble verre og verre utover i kampen, forteller Bauer til Extra Bladet.

- Jeg ble sparket og slått

Like etter ble den danske dommeren truet av en annen av hjemmelagets spillere, som sa at han skulle finne ut hvor Bauer bodde og slå ham i hjel. Resultatet ble naturlig nok rødt kort og marsjordre. Da gikk hjemmefansen amok.

Situasjonen som allerede var veldig ille, ble plutselig mye verre.

- Da fikk jeg en knytteneve i bakhodet. Jeg så ikke den komme og besvimte et lite øyeblikk, forteller Bauer til den danske avisen.

Dommeren besluttet derfor å avlyse kampen da han reiste seg opp igjen. Trenerne og rundt 20 tilskuere stormet banen i protest. I et massivt opprør løp de mot både dommeren og motspillerne fra Hundige BK og overfalt dem.

- Jeg ble sparket og slått. Men etter hvert lot de meg være og konsentrerte seg mer om motstanderlaget. Albertlunds keeper skallet ned en av Hundiges spillere, slik han gikk i bakken. Og så begynte hele Albertslund-laget å sparke mot ham.

- Hvordan kan noe slikt skje?

De skrekkelige scenene av et helt lag som sparket hardt mot en skadet motspiller ble til slutt av avverget av Albertslund-leder Güney Hayal, som fikk roet ned sine spillere og reddet motstanderens uheldige offer.

- Hvordan kan noe slikt skje? Når man drikker og ikke tenker rasjonelt er det noe annet. Men i en fotballkamp? Jeg er sjokkert, sier Bauer.

Hayal bekrefter til Extra Bladet at tilskuerne og spillerne gikk amok. Han ble selv slått og sparket da han forsøkte å stoppe sine egne spillere og supportere.

Politiet ble innkalt, men kom ikke til åstedet før Albertlund-leiren var forsvunnet. Politiet har imidlertid opprettet tre voldssaker mot det voldelige danske laget. Hayal understreker at han og klubben vil hjelpe politiet med å identifisere gjerningsmennene.