Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spillerne som fortsatt kan forlate Premier League i august

Selv om overgangsvinduet i England er stengt, kan klubbene fortsatt selge og låne ut spillere.

PÅ VEI BORT: Danny Rose og Toby Alderweireld kan fortsatt forlate Tottenham allerede i august. Her er duoen i duell med Qarabags Samuel Armenteros. Foto: Reuters / Dylan Martinez / NTB Scanpix
PÅ VEI BORT: Danny Rose og Toby Alderweireld kan fortsatt forlate Tottenham allerede i august. Her er duoen i duell med Qarabags Samuel Armenteros. Foto: Reuters / Dylan Martinez / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overgangsvinduet i England stengte som kjent 9. august, dagen før Premier League ble sparket i gang. Det skjedde etter at klubbene selv ble enige om å avstå muligheten for kjøp av spillere de tre siste ukene av inneværende måned.

Det betyr likevel ikke at spillere ikke kan forlate sine respektive klubber. For overgangsvinduet i de øvrige europeiske ligaene stenger på følgende datoer:

Spanske La Liga: Fredag 31. august

Tyske Bundesliga: Fredag 31. august

Italienske Serie A: Fredag 17. august

Franske Ligue 1: Fredag 31. august

Skotske Premiership: Lørdag 1. september

Nederlandske Eredivisie: Søndag 2. september

Det betyr at flere Premier League-spillere kan forsvinne før overgangsvinduet stenger for sommeren - også på utlån. Chelseas Tiemoue Bakayoko gikk blant annet til AC Milan på lån i dag, med opsjon på kjøp.

Her er en liste med spillere som kan forsvinne fra den engelske toppdivisjonen i løpet av august:

Toby Alderweireld - Tottenham

Det har lenge blitt spekulert i at den belgiske midtstopperen forlater London-klubben i sommer. Alderweireld ble blant annet sterkt linket til Manchester United, uten av det ble en overgang.

Engelske medier har gjennom hele sommeren vært klare på at 29-åringen, som sleit mye med skader forrige sesong, har spilt sin siste kamp for de liljehvite.

Alderweirelds kontrakt går opprinnelig ut 2019, men klubben har sikret seg en klausul som gjør at de kan forlenge kontrakten til 2020. Samtidig kan han forlate klubben for 25 millioner pund sommeren 2019, dersom noen legger inn et bud på denne størrelsen. Barcelona skal etter rapportene være interessert.

Linket til: Barcelona og Manchester United.

Danny Rose - Tottenham

En annen Spurs-spiller som ikke har klart å spille seg inn på laget igjen etter en langtidsskade. Rose var ikke med i spillertroppen til møtet med Newcastle i åpningskampen.

Engelske medier spekulerer i at venstrebacken ikke er en del av langtidsplanene til manager Mauricio Pochettino. 28-åringens kontrakt går ut juni 2021.

Linket til: PSG og Schalke 04.

Loris Karius/Simon Mignolet - Liverpool

Hvor går veien for Liverpools andre- og tredjekeeper? Etter at de røde hentet Alisson Becker fra Roma, er det ventet at enten Karius eller Mignolet forlater Anfield.

Det er stor sjanse for at en av dem enten blir solgt eller går på utlån og dermed følger Danny Ward, som ble solgt til Leicester i sommer.

Det som er klart er at ingen av dem ønsker å være tredjekeeper i Liverpool. Det er tøft nok å bli henvist til benken. Karius satt forøvrig på benken i serieåpningen mot West Ham, og Klopp må bestemme seg for hvem han skal la gå.

Linket til: Napoli og Besiktas (Mignolet) - Besiktas (Karius).

Matteo Darmian - Manchester United

Backen ønsker mer spilletid i Manchester United, men selv om han spilte 90 minutter mot Leicester forrige helg, er det ventet at italieneren vil forlate klubben.

Om det gjenstår allerede i sommer gjenstår å se, men det er ventet at italieneren vil få minimalt med spilletid når Antonio Valencia er tilbake fra skade.

Manager José Mourinho har selv uttalt til engelsk presse at Darmian ønsker å forlate klubben, og at de røde er villige til å gi slipp på ham. United handlet blant annet en ny høyreback i Diogo Dalot i sommer.

Linket til: Juventus, Napoli og Inter.

Anthony Martial - Manchester United

Allerede i juni kom meldingen fra Martials agent om at det franske stjerneskuddet ønsker å forlate Manchester United, på grunn av mangelen på spilletid.

Mourinho skal ifølge engelske medier være villig til å la 22-åringen dra, så lenge det ikke er til en annen engelsk klubb.

Manageren var tydelig irritert da Martial forlot klubbens USA-tur under oppkjøringen, for å bli med på fødselen til sitt andre barn.

Martial var ubenyttet reserve i kampen mot Leicester.

Linket til: AC Milan, Juventus, Chelsea og Tottenham.

Andre spillere som kan skifte klubb:

Divock Origi (Liverpool), Ruben Loftus-Cheek (Chelsea), Mohamed Elneny (Arsenal), Marcos Rojo (Manchester United), Yannick Bolasie (Everton), Eliaquim Mangala (Manchester City), Carl Jenkinson (Arsenal), David Ospina (Arsenal), Joel Campbell (Arsenal), Lazar Markovic (Liverpool), Marko Grujic (Liverpool).

Kilder: Sky Sports, BBC, Transfermarkt, Arsenal.com.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!