Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spillerne som har overrasket mest i Premier League denne sesongen

Forventningene til disse spillerne var ikke stor. Men allerede nå må vi svelge ordene våre.

SMILET TILBAKE: Liverpool-angriper Daniel Sturridge har fått selvtilliten tilbake. Foto: Matt McNulty/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
SMILET TILBAKE: Liverpool-angriper Daniel Sturridge har fått selvtilliten tilbake. Foto: Matt McNulty/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Daniel Sturridge (Liverpool)

Det så ut som Daniel Sturridges Liverpool-karriere var over for seks måneder siden. Han har vært skadeplaget i flere år og scoret ingen mål på utlån i West Bromwich forrige sesong, noe som gjorde at han ble sterkt linket til andre klubber i sommer.

Han var tross alt er klart andrevalg (eller tredjevalg) bak Liverpools foretrukne trio Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino.

Denne sesongen har han scoret fire mål, inkludert en sein scoring som sikret ett poeng mot Chelsea på Stamford Bridge (og som ble kåret til månedens scoring). Han står med like mange ligamål som Roberto Firmino.

Luke Shaw (Manchester United)

Det er ikke mye positivt som har skjedd i Manchester United denne sesongen. Klubben er nummer ti i Premier League, allerede ute av Ligacupen og det virker som manager José Mourinho sliter med å skape harmoni i gruppa.

En ting som derimot har vært positivt, er backen Luke Shaw. På samme tid forrige sesong hadde ikke engelskmannen spilt en eneste Premier League-kamp (og det gjorde han ikke før 13. desember), og det virket som han ikke hadde ei framtid i klubben.

Sakte, men sikkert, endret ting seg og 23-åringens dynamiske og energiske forestillinger denne sesongen har gjort at han er førstevalg på venstrebacken foran Ashley Young og Marcos Rojo.

Shaw ble kåret til månedens Manchester United-spiller i august, ble hentet inn i landslagsvarmen for første gang på over et år og signerte nylig en ny langtidskontrakt. Litt av en snuoperasjon.

Aleksandar Mitrovic (Fulham)

Etter å ha hjulpet Fulham til opprykk med 12 mål på 17 kamper forrige sesong på utlån, var håpet at serberen skulle fortsette den fine formen i Premier League.

Men Mitrovics statistikk i Newcastle viste at det var grunn til bekymring - han scoret bare 13 mål på 59 kamper i Premier League og Championship for klubben. Denne sesongen har han allerede nettet fem ganger, og 24-åringen viser endelig hvorfor han ble hentet til England for 13 millioner pund i 2015.

Fulham-sjef Slavisa Jokanovic ser ut til å ha temmet Mitrovic temperament og har samtidig gjort ham til en viktig brikke i laget. London-klubben hentet ham først permanent i sommer, men han har allerede blitt linket til Chelsea.

Fulham og Mitrovic startet sesongen bra, men så har det gått nedover de siste kampene.

Glenn Murray (Brighton)

Murray er kanskje 35 år, men han er sannsynligvis i sitt livs form. Spissen spilte sin første Premier League-kamp februar 2014 og han har aldri scoret flere mål i ligaen enn forrige sesong da han nettet 12 ganger, men veteranen er i ferd med å slå den rekorden denne sesongen.

Spissen har allerede scoret seks ligamål og det er bare Sergio Agüero, Eden Hazard og Pierre-Emerick Aubameyang som har scoret flere.

Det viktigste er kanskje at Murray har en tendens til å score viktige mål. Scoringene hans har sikret Brighton åtte av 14 poeng denne sesongen.

Matt Doherty (Wolverhampton)

Det har vært en minneverdig start på sesongen for backen. 26-åringen scoret sitt første Premier League-mål i en 1-0-seier over Crystal Palace, fikk sin første landskamp for Irland mot Danmark i UEFA Nations League og ble stemt fram som månedens spiller av fansen i september.

Doherty fikk 39 prosent av stemmene og slo spillere som Sergio Agüero, Eden Hazard og Alexandre Lacazette i kåringen, etter at Wolves var ubeseiret i en måned i ligaen.

Målet mot Palace, i tillegg til to assist, hjalp ham til å bli den første iren til å vinne prisen. For en spiller som har vært i Wolves siden 2010 og har overlevd lagets revolusjon, er det en prestasjon.

James Maddison (Leicester)

Å tilpasse seg nivået i Premier League kan være vanskelig etter en karriere i lavere divisjoner i engelsk fotball. Men det virker ikke å være slik for Maddison.

Leicester-stjerna, som kom fra Revene for 20 millioner pund fra Norwich i sommer, har tilpasset seg livet i toppdivisjonen umiddelbart og står med tre mål og to assist.

21-åringen har spilt med en selvtillit som du forventer fra en veteran, og det har vært fantastisk å se en så teknisk og ung engelsk spiller utfolde seg.

Englands manager Gareth Southgate kunne ikke ignorere ham, og tok Maddison med til Nations League-kampene mot Kroatia og Spania.

Alexandre Lacazette (Arsenal)

Lacazette sleit i sine tidlige dager som Arsenal-spiller og det så mørkt ut for ham da Arsenal hentet spissen Aubameyang seks måneder seinere.

Sistnevntes ankomst kunne ledet til at Lacazettes Arsenal-karriere fikk en brå slutt, men i stedet har det fått motsatt effekt. Lacazette scoret ni mål ved siden av sin spisspartner andre halvdel forrige sesong og har fortsatt den gode formen ved å nette fem ganger denne sesongen.

Han har også holdt spisspartner Aubameyang (som har scoret sju mål) på benken i noen kamper, og det kan virke som duoen kan skyte Arsenal tilbake til Champions League neste sesong.

Ross Barkley (Chelsea)

Det var ventet at Barkley i beste fall ville være en spiller som ville varme benken denne sesongen, men i stedet har han vært en av de beste spillerne for de blå. Nylig scoret han og noterte seg for to assist.

Det virker som Barkley har fått en ny fødsel under manager Maurizio Sarri. Han virker bedre trent, raskere og mer trygg på seg selv enn noensinne.

24-åringens energi, taktiske hjerne og pasningsrepertoar gjør at han passer perfekt inn i stilen som Sarri forsøker å implementere på Stamford Bridge. Han er også foran Ruben Loftus-Cheek i køen og tilbake i landslagsvarmen.

Aaron Lennon (Burnley)

Lennon sleit skikkelig i mai 2017 og ble behandlet for en stressrelatert sykdom. Nesten 18 måneder seinere har den tidligere vingen på nytt blomstret i Burnley.

31-åringen scoret sitt første mål for Clarets mot slutten av forrige måned i en sårt tiltrengt 4-0-seier over Bournemouth - hans første ligamål siden mars 2016 - og smilet i ansiktet handlet om både glede og lettelse.

Lennon hadde også en målgivende pasning til Ashley Barnes denne kvelden, og har startet samtlige kamper bortsett fra en under manager Sean Dyche denne sesongen.

Nå jakter han en plass i den engelske landslagstroppen.

- Det er lenge siden jeg spilte internasjonal fotball, har den tidligere Leeds-spilleren uttalt.

- Hvem vet? Du vet aldri.

Bournemouth

Vi bøyer litt på reglene her. Etter at klubben gikk fra League Two til Premier League i løpet av seks sesonger, har tiden i Premier League vært varierende.

De unngikk nedrykk i sin første sesong, ble nummer ni i andre sesong og nummer 12 forrige sesong.

Det virker som dette er sesongen hvor klubben befester posisjonen som et lag på øvre halvdel. Eddie Howes menn har blomstret i sesonginnledningen med seks seire og 20 mål - det femte høyeste i divisjonen.

Bournemouth har slått lag som Watford, Leicester og West Ham og ligger for øyeblikket på en imponerende sjetteplass. Etter tap mot Manchester United sist, vil de neste kampene mot Arsenal og Manchester City gi en pekepinn på hvordan de ligger an.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!