Spillerne splittet om Carew-straff

Landslagssjef Nils Johan Semb måtte presse en splittet landslagstropp til å være med på at John Carew skulle sendes hjem etter at han gikk løs på John Arne Riise. Det påstår Carew-agent Per A. Flod.

Sindre Halkjelsvik

Flere ganger har Semb og Fotballforbundets ledelse gjentatt at det var en enstemmig spillergruppe som ville ha Carew ut av troppen.

- Det har vi lagt vekt på fordi vi følte det var viktig at en samlet spillertropp sto bak, sier Fotballforbundets informasjonssjef, Roger Solheim.

John Carew har ifølge Per A. Flod en annen forståelse av det som skjedde på spillerhotellet i timene etter slagene på bussen.

- Jeg har forstått på John at landslaget var delt i oppfatningen av om han skulle sendes hjem eller ikke, men at Nils Johan Semb satte mye prestisje inn på å få Carew ut, sier Flod.

Etter det Dagbladet erfarer var spillergruppa i utgangspunktet innstilt på hjemsendelse av Carew, men begynte å tvile etter hvert. Daværende NISO-sjef Morgan Andersen deltok på spillermøtet. Han er tidligere landslagsspiller i ishockey og var med på laget da Ørjan Løvdal ble hjemsendt fra OL i Albertville i 1992. Andersen ble spurt om råd, og mente spillerne burde tenke på alle parter før de gikk for hjemsendelse.

Spillerne diskuterte så fram og tilbake, på bordet kom blant annet problemene Dennis Wise hadde hatt etter at han fikk sparken i Leicester da han slo ned en medspiller på trening.

Rasistisk hets

Det ble også vurdert om John Arne Riise kunne få problemer om han kom tilbake til Liverpool etter å ha bli slått ned av en svart spiller. Med tanke på Carew diskuterte spillerne om Riise-episoden kunne skape problemer for ham i Roma, der spesielt Lazio-fansen er kjent for rasistisk hets.

Etter det Dagbladet erfarer gikk spillerne til slutt inn for at Carews angrep var totalt uakseptabelt, men at det måtte være opp til landslagsledelsen å vurdere videre tiltak. Semb og NFF-ledelsen gikk for hjemsendelse. At Fotballforbundet seinere har brukt en enstemmig spillergruppe som argument for hjemsendelse, oppfattes derfor ikke som hundre prosent sant av deler av spillergruppa.

I går kveld var det ikke mulig å få kommentar verken fra Semb eller toppfotballsjef Tore Krogstad.

Ingen selvkritikk

På pressekonferansen tidligere på dagen handlet nesten ingenting om landslagstroppen mot Luxembourg. Alt dreide seg om navnet som ikke sto på lista - John Carew. Nils Johan Semb har tidligere sagt at han ikke vil uttale seg om saken før han hadde har snakket med Carew. Det var det slutt på i går.

For Carew tar ikke telefonen - ikke når Semb ringer.

- Vår reaksjon på den saken var riktig, mener Semb, som ikke ser noen grunn til å ta selvkritikk.

- For meg er dette ikke personlig. Vi ble ferdige der og da, forteller landslagssjefen.

Heller ikke dette oppfattet Carew på samme måte som Semb.

- Etter episoden med slagene fikk John beskjed om at landslagsapparatet skulle hjelpe ham, men han hører ingenting før det er for seint, fortsetter Flod.

Carew må ringe

- Jeg har hatt et veldig ordentlig og godt forhold til John, understreker Semb, som flere ganger på pressekonferansen understreket hvor dumt og beklagelig det var at kommunikasjonen dem imellom er brutt.

Nå er imidlertid første steg tatt.

- Ballen er på den andre siden nå, sier Semb i håp om at Carew kanskje forstår fotballspråket.

- Nå må initiativet komme derfra.

Per A. Flod kjenner seg ikke igjen i bildet Semb tegner av forholdet til Roma-spissen.

- John er forsiktig med å såre og kritisere noen, men jeg vet at John opplever det annerledes enn Semb, sier han til Dagbladet.

Hva skal til for at Carew og Semb snakker sammen igjen?

- Det tar nok litt tid. Dette må fordøyes, det er vondt for John.

Når kommer Carew tilbake på landslaget?

- Det er en god del ting som må skje for at John skal bli bekvem med situasjonen og komme tilbake på laget.

IKKE PÅ UTTAKSLISTA: På pressekonferansen til landslagssjef Nils Johan Semb i går handlet nesten ingenting om landslagstroppen mot Luxembourg. Alt dreide seg om navnet som ikke sto på lista - John Carew.