Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spillerne storklubbene angret på at de lot gå

Dortmund-stjerna slapp aldri til i Milan.

 MILAN:  Milan ga slipp på nåværende Bundesliga-toppscorer Pierre-Emerick Aubameyang i 2012. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB Scanpix.
MILAN: Milan ga slipp på nåværende Bundesliga-toppscorer Pierre-Emerick Aubameyang i 2012. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB Scanpix. Vis mer

(FourFourTwo): Manchester United plukket opp Eric Cantona fra fienden Leeds. Franskmannen spilte seg inn i hjertene til Manchester United-fansen. Det gjorde vondt for Leeds-fansen. Men United har selv sluppet noen spillere de aldri burde latt gå. Her er ti eksempler på spillere som klubbene kan angre på at de lot gå.

1. Pierre-Emerick Aubameyang Bundesliga-storscoreren har blitt koblet til både Real Madrid, Manchester United og Barcelona den siste måneden. Med sine 29 mål for Dortmund denne sesongen er Aubameyang en av klodens heteste spisser.

Forrige sommer svidde Milan av 262 millioner kroner på en ny spiss i Carlos Bacca. De pengene kunne de har spart lett ved å beholde Aubameyang. Han ble solgt til Saint-Étienne i 2012 etter fem sesonger og null kamper for Milano-klubben.

Tiden i Milan brukte spissen på lån hos Dijon, Lille, Monaco og Saint-Étienne.

2. Jérôme Boateng Manchester Citys svake forsvarsspill ser ut til å koste dem ligagullet denne sesongen. I kioskkøene på Etihad Stadium kan supporterne fortsatt undre seg over hvordan klubben klarte å selge det som er en av verdens beste forsvarere i Jérôme Boateng til Bayern München i 2011.

 ROMA GA SLIPP:  Giorgio Chiellini. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini/NTB Scanpix.
ROMA GA SLIPP: Giorgio Chiellini. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini/NTB Scanpix. Vis mer

Da 22 år gamle Boateng fikk bare 16 ligakamper under Roberto Mancinis ledelse etter overgangen fra Hamburg. 12 måneder seinere la Bayern 169 millioner på bordet og hentet Boateng tilbake til Tyskland.

3. Giorgio Chiellini Chiellini har vært en nøkkelspiller i Juventus-laget som har dominert Serie A de siste åra, men ting kunne sett så annerledes ut hadde ikke Roma solgt sin andel i spilleren til Livorno i 2004.

Chiellini ble solgt i en komplisert avtale til Fiorentina og Juventus. Han tilbrakte første sesongen hos Fiorentina. Siden har han vært fast i Juventus.

4. Paul Pogba Sir Alex Ferguson tok flere kloke enn dårlige valg i løpet av sin lange managerkarriere på Old Trafford. Men salget av Paul Pogba er en av de største missene i løpet av hans 26 år.

16 år gammel kom Pogba til United fra Le Havre. I 2011/2012-sesongen fikk han sin førstelagsdebut mot Leeds i ligacupen. Det var en av sju kamper han fikk i United-trøya for A-laget.

 FRA JUVE-FLOPP TIL ARSENAL-HELT:  Thierry Henry. Foto: EPA PHOTO AFP/SINEAD LYNCH/NTB Scanpix.
FRA JUVE-FLOPP TIL ARSENAL-HELT: Thierry Henry. Foto: EPA PHOTO AFP/SINEAD LYNCH/NTB Scanpix. Vis mer

Frustrert over manglende spilletid forlot han klubben da kontrakten gikk ut. Siden har han ikke sett seg tilbake. Vunnet Serie A hver eneste sesong, spilt Champions League-finale og blitt en av verdens beste spillere.

5. Samuel Eto´o Luis Figo, Michael Laudrup, Luis Enrique og Ronaldo er de mest kjente spillerne som har stått på begge sider av El Clásico-derbyet. Samuel Eto´o må også nevnes. Kameruneren ble en del av den spanske hovedstadens akademi som 16-åring. Men han fikk aldri en fair sjanse i Real.

Seks kamper, utlån til Leganés, Espanyol og Mallorca besto hans fire år av, før Mallorca gjorde lånet permanent i 2000. Det var ikke Reals klokeste beslutning. Nå kan 34 år gamle Eto´o kan se tilbake på fire ligatitler og tre Champions League-titler med erkerivalen Barcelona og Inter.

6. Mats Hummels Bayern Münchens lag består av en håndfull egenutviklede spillere (Philipp Lahm, Thomas Müller, Holger Badstuber). Hummels spiller for Borussia Dortmund, men har i likhet med de andre gått gradene i Bayern-systemet.

Han kom til Bayern som 6-åring i 1995. Han fikk to kamper for Bayerns førstelag og ble lånt ut til Dortmund. Avtalen ble gjort permanent i 2008.

 FÅ KAMPER:  Gerard Pique fikk knapt kamper i løpet av fire år i Manchester United. Foto: NTB Scanpix.
FÅ KAMPER: Gerard Pique fikk knapt kamper i løpet av fire år i Manchester United. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Nå er det vanskelig å arrestere et lag som bare har sluppet inn 14 mål denne sesongen, men det er tydelig at mannen som har spilt 44 landskamper siden han forlot Bayern har blitt langt bedre enn de trodde.

7. Andrea Pirlo Da Milan lot Pirlo gå til Juventus vederlagsfritt i 2011, ble de den andre klubben fra Milano som lot midtbanefenomenet slippe unna for tidlig.

Ti år tidligere lot Inter den da 22 år gamle midtbanespilleren gå til byrivalen Milan. Der vant Pirlo Serie A to ganger, Champions League to ganger og Coppa Italia. I tillegg ble han verdensmester mens han var i klubben.

Så gjorde altså Milan den samme feilen. Pirlo ble seriemester fire ganger med Juventus før han dro til USA.

8. Gerard Pique - Jeg er veldig glad for å være tilbake, sa Pique til pressekorpset etter at han returnerte til Barcelona for 7,5 år siden.

 LOT HAN GÅ:  Inter lot Andrea Pirlo gå til byrivalen for ti år siden. Foto: AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
LOT HAN GÅ: Inter lot Andrea Pirlo gå til byrivalen for ti år siden. Foto: AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO Vis mer

- Jeg trodde ikke jeg skulle spille her igjen. Manchester United er en herlig klubb og det har vært herlig å vinne ting her. Å spille med verdensklassespillere har hjulpet meg, nå vil jeg fortsette med det i Barcelona.

Det har spanjolen hatt få problemer med å gjøre siden. I Manchester sleit han med å få spille. Stopperparet Rio Ferdinand og Nemanja Vidic ble prioritert foran. Pique var i England fra 2004—2008 men fikk bare seks Premier League kamper fra start.

9. Thierry Henry Juventus kjøpte Henry fra Monaco for 131 millioner i januar 1999. Det burde kanskje klubben gitt franskmannen mer enn sju måneder. Likevel skal det sies at lite av det Henry viste for «Den gamle dame» som tydet på at han skulle bli en toppspiller.

Tre mål ble det på 19 kamper. Den enes død, den andre brød. Arsène Wenger hentet mannen til Highbury hvor han kort tid etter ble en av Europas farligste spisser.

10. Raúl Det kan ikke være mye som er mer smertefullt for en klubb enn å vite at dere har gitt rivalen det som viste seg å bli tidenes toppscorer i klubben. Det er akkurat hva som skjedde med Atlético Madrid tidlig på 1990-tallet.

 BAYERN-PRODUKT:  Dortmund-kaptein Mats Hummels. Foto: AFP / PATRIK STOLLARZ / NTB Scanpix.
BAYERN-PRODUKT: Dortmund-kaptein Mats Hummels. Foto: AFP / PATRIK STOLLARZ / NTB Scanpix. Vis mer

På grunn av økonomien valgte klubben å stenge klubbakademiet. Raúl byttet beite til andre side av byen da han var 17. Før han forlot Real Madrid i 2010 hadde han scoret 323 ganger for klubben.

Det gjorde han til tidenes toppscorer i klubben. Den rekorden har riktignok Cristiano Ronaldo overtatt — men det er mager trøst for Atletico-fansen.

 SEKS REAL-KAMPER:  Samuel Eto'o fikk seks kamper for Real Madrid. Her mot Molde. Foto: Erik Johansen / SCANPIX.
SEKS REAL-KAMPER: Samuel Eto'o fikk seks kamper for Real Madrid. Her mot Molde. Foto: Erik Johansen / SCANPIX. Vis mer
 KLUBBHELT:  Raul fikk på Atleticos akademi før han endte opp som en Real Madrid-legende. Foto: NTB Scanpix.
KLUBBHELT: Raul fikk på Atleticos akademi før han endte opp som en Real Madrid-legende. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
 EN CITY-SESONG:  Jerome Boateng spilte en sesong for Manchester City. Foto: AFP PHOTO /CHRISTOF STACHE
EN CITY-SESONG: Jerome Boateng spilte en sesong for Manchester City. Foto: AFP PHOTO /CHRISTOF STACHE Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media