Spillerne støtter Vidar

Lyn-spillerne satt vantro da meldingen om at Vidar Davidsen er på vei vekk fra jobben som Lyn-trener sivet ut i går kveld. Populære Davidsen har full tillit i spillergruppa, som også er svært kritiske til å få inn skotten Stuart Baxter som trener.

Etter det Dagbladet erfarer, var det i går samtaler mellom Davidsen og klubbledelsen om hans framtid i klubben. Selv om hjelpetrener Sture Fladmark ledet gårsdagens ettermiddagstrening klokka 17, var Davidsen til stede og overvåket økta. Og spillerne fikk heller ingen informasjon om at noe var på gang i ledelsen.

  • Ingen i klubbledelsen i Lyn vil kommentere saken i går. Klubbformann Kjell Brevik hevdet overfor Dagbladet i går ettermiddag at ingenting var skjedd. Men da TV2 meldte det samme som Dagbladet hadde mottatt flere tips på i løpet av dagen, ville ikke Brevik si noe mer om saken.
  • Verken Vidar Davidsen eller daglig leder Ole-Ray Grødseth var tilgjengelige for kommentarer, verken på telefon eller på sine hjemmeadresser i går kveld. Like før klokken ett hadde Davidsen ennå ikke kommet hjem til sin bolig på Høvik utenfor Oslo.

Full støtte

De fleste spillerne fikk først høre om Davidsen-saken på TV2-nyhetene. Og de er sterkt kritiske til at han kan være på vei vekk fra klubben.

- Jeg håper bare at dette ikke er sant. Vi spillerne burde absolutt vært informert om saken, sier Frode Birkeland til Dagbladet.

Birkeland sitter i spillerutvalget sammen med kaptein Per Egil Swift og Frode Fredriksen. De hadde flere samtaler seg imellom i går kveld, og stiller seg 100 prosent bak Davidsen.

- Jeg tror jeg har alle med meg når jeg sier at ingen vil at han skal gå. Det er iallfall ingen mistillit i spillergruppa mot Vidar. Folk her er bare lange i trynet, sier Birkeland.

Helt tyst

Heller ikke keeper Thomas André Ødegaard likte nyheten om at Davidsen er på vei vekk.

- Dette kommer like overraskende på oss som alle andre. Jeg personlig er fornøyd med Vidar. Hvis vi kun ser på tabellen har vi kanskje ikke grunn til å være helt fornøyde, men det er alle sin feil. Ikke bare Vidars, sier Ødegaard til Dagbladet.

Midtbanesliteren Espen Haug fulgte med Davidsen fra Vålerenga til Lyn, og er en av hans mest betrodde menn.

- Jeg har ikke hørt et pip. Jeg vet ikke hvorfor de har valgt å gå til dette skrittet. Tidligere har jeg vært fornøyd med informasjonsflyten i klubben, sier Haug til Dagbladet.

Han er i likhet med spillerutvalget kritisk til at skotten Stuart Baxter skal være en mulig arvtager.

- Nå har vi innarbeidet en filosofi i hele vinter og i fjor med et 4- 3- 3-system, mens Baxter spiller 4- 4- 2. Det er ikke vi vant til.

Brynestad-venn

Stuart Baxter bekrefter selv overfor Dagbladet og Expressen at han skal reise vekk til helga for å treffe en klubb.

- Men jeg vil ikke si i hvilket land, sier Baxter til Expressen.

Men mye tilsier at Lyn er denne klubben. Det er ingen hemmelighet at Baxter er en personlig venn av Lyn-eier Atle Brynestad. Brynestad brukte Baxter som konsulent da Smart Club-millionæren sonderte det engelske markedet med tanke på å kjøpe en engelsk klubb i fjor.

  • Skotten gikk frivillig av som trener for AIK i november i fjor, etter blant annet å ha ledet dem til seriegull i 1998, og Champions League i 1999. Siden har han jobbet som TV-kommentator.

- Jeg er sulten på en ny trenerjobb, men den neste trenerjobben jeg skal starter i, skal jeg ha i 2- 3 år. Det må passe både for meg og familien, sier Baxter som nylig sa nei til greske Panathinaikos fordi kona ikke ville flytte til Hellas.

Baxter har i det siste også vært koplet til managerjobben både for engelske Bradford og Real Sociedad i Spania.

SKVISES UT? Spillerne i Lyn var i går kveld kritiske og svært overrasket over opplysningene om at Vidar Davidsen etter all sannsynlighet er på vei ut av klubben. Dette bildet er tatt på Flisa tidligere i år.