Spillerne takket Drillo

Da spillerne kom inn i garderoben etter seieren over Brasil, sa Drillo at han var stolte av dem. - Vi svarte at vi er stolte av ham også, fortalte Stig Inge Bjørnebye.

Venstrebacken kan ikke få fullrost landslagssjefen etter den fantastiske triumfen som sendte Norge videre i VM.

- Han har vært fenomenal foran denne kampen. Jeg har ikke sett ham så avslappet, positiv og blid. Hans humør har vært smittsomt, sa Bjørnebye.

Midt under oppvarmingen ropte Drillo alle de ti utespillerne bort til seg, og samlet dem ved midtsirkelen.

- Han pekte på sirkelen og sa «her er det stopp», sa Bjørnebye.

Og slik ble det. Norge hadde to kompakte forsvarslinjer med lite mellomrom som Brasil aldri fant ut av.

- Brasil er et veldig godt lag, men de er ikke vant til å møte noen som oss. De visste ikke hva de skulle gjøre da de kom mot presset vårt, sa Bjørnebye etter den store fotballkvelden.

Bommet

Selv var han ikke fornøyd med sitt offensive bidrag. Pasningsfoten hans var ikke riktig innstilt tirsdag. Det ble mange feilpasninger, ikke bare fordi Brasil meget bevisst stresset ham når det lå an til Flo-pasninger. Selv på dødball traff han oftest feil.

- Jeg hadde ikke presisjon i oppspillene i dag. Jeg vet ikke hvorfor. Jeg var ikke nervøs, for jeg hadde kontroll defensivt. Jeg lurer selv på hva som er galt, men nå ser jeg veldig fram til å møte Italia.

Det var faktisk det første jeg tenkte på. Lørdag skal jeg bidra mer offensivt, sa han.

Revansje

Bjørnebye var en av fire norske spillere som var med også i den siste kampen i Italia-VM, da det ble 0-0 mot Irland og tidlig hjemreise. Også da måtte Norge ha et seiersmål for å gå videre, men klarte aldri å skape noe virkelig trykk eller store sjanser.

- I dag var vi utrolig disiplinerte i måten vi kom på slutten. Vi visste at vi måtte fram for å score, og vi klarte å slå om. Så kom Jostein inn og skapte en hel del uro på topp. Alt fungerte som vi håpet på, sa Bjørnebye. Og en stor del av takken gir han til Drillo.

(NTB)