Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Spillerne tålte doser som ville ha sendt vanlige folk til sykehus

Pillene som felte Nicklas Bäckström har en lang historie i NHL.

 TILBAKE:  Nicklas Bäckström landet i dag tidlig på flyplassen i USA. Det er ennå ikke bestemt hva slags konsekvenser dopingdommen får for NHL-spilleren. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Nicklas Bäckström landet i dag tidlig på flyplassen i USA. Det er ennå ikke bestemt hva slags konsekvenser dopingdommen får for NHL-spilleren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sveriges landslagslege Björn Waldebäck tok i går  på seg skylden for at ishockeystjernen Nicklas Bäckström ga en positiv dopingprøve under Sotsji-OL.

Bäckström testet positivt på pseudoefedrin. Stoffet skal han ha fått i seg via en allergimedisin NHL-proffen sier å ha brukt i sju år. Waldebäck godkjente bruken.

Ifølge legen tok Bäckström medisinen på morgenen før OL-kvartfinalen mot Slovenia, som ble spilt ved lunsjtider onsdag. Dopingprøven ble tatt etter kampen. Dermed hadde det ikke gått lang nok tid, verdiene til Bäckström var fortsatt for  høye.

Dagligdags I NHL er stoffet, som er forbudt under kamp i OL, ikke på dopinglista. Stoffet som gir et oppkvikkende effekt, er dagligdags i den gjeve ligaen, skal vi tro en svensk landslagsspiller.

- Jeg garanterer at alle har forsøkt det. Jeg vil ikke starte noen debatt nå, men hvis du tester de andre spillerne, så får du se hvor høye verdier de har. Test noen svenske NHL-spillere eller andre som spiller der borte. Alle gjør det samme, sier Niclas Wallin til Expressen

 I AKSJON:  Niclas Bäckström hadde et godt OL før han ble utestengt før finalen. Foto: NTB Scanpix
I AKSJON: Niclas Bäckström hadde et godt OL før han ble utestengt før finalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han mener det hele handler om kulturforskjeller:

- Det er en sånn greie du tenker på første gangen du kommer dit. Du vender deg til det, sier han til avisa, og utdyper:

- Forskjellen fra Sverige og USA er at der vil de gjør alt for å få deg klar til kamp. Her i Sverige vil legene knapt gi deg en smertestillende.

Lang historie Pseudoefedrin har en lang historie i NHL. Allerede i 1998 tok Sports Illustrated opp det store forbruket av stoffet før Nagano-OL.

Ifølge avisa ble det tatt så mye piller at spillerne mistet effekten. Alle brukte det, og det var ingen hemmelighet.

 VANLIG:  Niclas Wallin (t.v.) forteller om bruken i NHL. Foto: NTB Scanpix
VANLIG: Niclas Wallin (t.v.) forteller om bruken i NHL. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Mange av spillerne tålte  doser som ville ha sendt vanlige folk til sjukehus, forteller Detroit Red Wings trener John Wharton.

- Jeg vet ikke om det gjør noe for meg lenger. Men er jeg litt groggy, får det meg i gang, sa Montreal-spiller Brian Savage til Sports Illustrated.

PS. Bäckström landet i Washington i dag tidlig. Spilleren var ikke interessert i å snakke med svensk presse, og henviste til et pressetreff i morgen, skriver Aftonbladet.

Hele Norges coronakart