- Spillerne viser baller. Jeg er en stolt mann i dag

Haugesund-sjefen tok av etter å ha slått Brann.

BERGEN (Dagbladet): Brann - Haugesund 1-3 (1-2):

Det startet stille og rolig på Brann stadion, men etter drøyt 20 minutter tok Brann fullstendig over kampen.

De røde og hvite presset høyt, og spilte aggressiv og god pasningsfotball. Etter 26 minutter blir det klabb og babb i Haugesund-feltet, en sleiv av Rok Elsner, og Branns målsnik  Jakob Orlov førte Brann i ledelsen. Vel fortjent.

Brann-press Hjemmelaget fortsatte presset, men det ble ikke de store målsjansene ut av det. Plutselig, kan man si, våknet Haugesund og spissen Christian Gytkjær.

HØYT OPPE: Haugesund-trener Jostein Grindhaug jublet med keeper Olav Dalen etter å ha slått Brann borte. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
HØYT OPPE: Haugesund-trener Jostein Grindhaug jublet med keeper Olav Dalen etter å ha slått Brann borte. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

De siste minuttene før pause raknet det for hjemmelaget. Merkelig nok, etter et massivt overtak i halve førsteomgang.

Først satte Gytkjær ballen i mål etter at Branns forsvarer Vadim Demidov på klumsete vis lagde straffespark i det 39 minutt. Hans andre denne sesongen, og han var heldig som ikke ble vist ut av dommer Omar Rafiq.

Drøyt to minutter etter førte Gytkjær gjestene opp i ledelsen med en nydelig volleyscoring. Igjen var det Demidov som var involvert med en dårlig markering av Haugesunds goalgetter.

Det var spredt pipekonsert av hjemmepublikum da Brann gikk til pause. Haugesund var mer fornøyde.

- Spillerne viser baller og moral. Etter mange ukers preik om hva vi skal gjøre på fotballbanen, går vi ut og viser hva som bor i oss. Jeg er en stolt mann i dag, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

- Årets største snuoperasjon, legger han til.
Tredje på rad Etternølerne fra pølsekøen hadde knapt satt seg før Gytkjær igjen fant nettmaskene. Haugesund-spissen fikk stå alene etter et innlegg, og skjøt ballen i mål fra fem-seks meter.

Etter sjokkåpningen mistet Brann drivet og overtaket de hadde i første omgang. Framover på banen savner Brann sårt en farlig og pågående spiss. Erik Huseklepp har ennå ikke funnet formen.

Skal Brann klatre opp av den bunnsumpen på tabellen de nå har havnet i, så er de avhengig av en som kan skape noe farlig i angrep. En Orlov som bare er farlig innenfor femmeteren, holder ikke.

Erik Huseklepp mener uansett at det ikke er krise i Bergen helt ennå.

- Krise? Nei, bare rom for forbedringer, men akkurat nå er det bare helt jævlig, sier han.
Langt fra topplass Når heller ikke Branns midtbanespillere er villig til å skyte fra distanse, nærmer det seg krisestemning i Bergen. Brann-trener Rikard Norling har ambisjoner om seriegull i år.

Akkurat nå ligger laget hans nest sist på tabellen. Helteglorien han fikk av bergenserne før seriestart har fått noen solide bulker så langt i sesongen.

BLE STRAFFET: Gytkjær utliknet til 1-1 på straffe etter at Vadim Demidov hadde brukt ulovlige midler. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
BLE STRAFFET: Gytkjær utliknet til 1-1 på straffe etter at Vadim Demidov hadde brukt ulovlige midler. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

Haugesund på sin side kom seg etter pause, og viste at de vil nok klatre oppover tabellen. De tettet godt igjen bak, og var farlige på kontringer. Seieren i Bergen var velfortjent.

IKKE SOM FORVENTET: Brann-trener Rikard Norling snakket om seriegull før sesongstart. Akkurat nå ser det ut som en fjern drøm.  Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
IKKE SOM FORVENTET: Brann-trener Rikard Norling snakket om seriegull før sesongstart. Akkurat nå ser det ut som en fjern drøm. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer