Spillerstreik og dramatikk i sandvolley-VM

I halvannen time i dag var det spillerstreik i sandvolleyball-VM i Berlin.

(Dagbladet.no): - Plutselig forsvant alle spillerne inn i garderoben etter å ha gitt beskjed om at de nektet å spille. Jeg har aldri opplevd maken, sier lederen for det norske VM-laget, Tor Inge Askeland, til Dagbladet.no.

Det norske paret Nila Håkedal/Ingrid Tørlen skulle spilt klokka 12, men kampen ble utsatt. Først litt over klokka 13 var spillerne på banen igjen.

- Streiken skyldtes to ting. Den ene gjelder mulighetene til å få organisere seg. Den andre går på reforhandlingen av en kontrakt. I går fikk spillerne beskjed av det internasjonale forbundet at alt var i orden. Så var det ikke det likevel, sier Tor Inge Askeland.

Før spillerne omsider kom på banen igjen, var det hektisk møtevirksomhet hos VM-arrangørene i Berlin. Etter det Dagbladet.no. får opplyst, ble det gjort forsøk på å hindre pressen i å rapportere om den halvannen time lange spillerstreiken. Blant annet ble internettsidene tatt ned.

Nila Håkedal og Ingrid Tørlen tapte til slutt knepent 21-23 og 19-21 mot verdenstoerne Adriana Behar og Shelda fra Brasil, melder volleyball.no.

STREIKER: Kathrine Maaseide i aksjon i VM på tirsdag. I dag sto banene tomme. Foto: EPA/Scanpix
STREIKER: Kathrine Maaseide i aksjon i VM på tirsdag. I dag sto banene tomme. Foto: EPA/Scanpix Vis mer