Spillesugen Ronny

Ronny Johnsen har veldig lyst til å spille mot Spania.

- Jeg har veldig lyst til å spille kampen, og jeg håper at det holder, sier 34-åringen som var svært skuffet da en skade i venstre legg satte ham utenfor bortekampen i Valencia.

Utallige skader har kostet ham mange store kamper og bidratt til at VM i 1998 er hans eneste sluttspill. Skal det bli ett til, i så fall hans første EM, må Spania slås på Ullevaal i morgen. Det vil han bidra til selv, og det lyser vilje til å bli kampklar av øynene hans når han snakker.

- Testen i dag gikk bra, og det samme gjorde treningen. Jeg tok det litt med ro, men det gjør jeg alltid på siste trening når jeg skal spille kamp, sier han.

Må testes

Landslagslege Thor Einar Andersen ville likevel ikke friskmelde ham allerede i dag.

- Nei, det kan jeg ikke gjøre. Vi må se om det kommer en reaksjon etter treningen, og så skal han testes igjen i morgen. Det blir en tilsvarende test som den vi gjorde før treningen i dag, slår han fast.

Andersen var pessimist da han søndag ble spurt om Ronny Johnsens sjanser til å bli kampklar. Nå ser han iallfall mye lysere på den saken.

- Jeg er mer optimist enn jeg var da. Sjansen har økt betraktelig siden søndag, og det har gått jevnt framover med ham, sier legen som har uttrykt at man også vil ta hensyn til at Johnsen har mange viktige kamper for Aston Villa i tiden som kommer.

Gambler ikke

Klubblaget ser ikke ut til å oppta Johnsen mye akkurat nå. Han har fokus på å slå Spania og sikre EM-billetten han ønsker seg. Når EM sparkes i gang er han 35 år, så dette er nok hans siste sjanse.

- Jeg føler ikke at det vil være gambling å spille. Om jeg gjorde det, ville verken jeg eller landslagsledelsen tillate det. Men jeg føler at jeg er i rute. Om testen i morgen går bra, er det opp til Nils Johan. Jeg har veldig lyst til å spille, sier han.

Om Ronny Johnsen erklæres kampklar, er han sannsynligvis midtstopper ved siden av Claus Lundekvam. Før bortekampen ble han drillet mye i den sentrale posisjonen på midtbanen, inntil han ble skadd. I dag trente han med ball for første gang siden torsdag i forrige uke, og da var det bare midtstopperplass han var innom.

(NTB)

VIL SPILLE: Ronny Johnsen trente for fullt på Ullevaal i dag.