KÅRET OG SPILLER. Zlatan Ibrahimovic er kåret til den nåværende beste fotballspileren i Norden. Mandag starter han for Sverige mot Norge på Ullevaal. Foto: Pontus Lundahl / TT.
KÅRET OG SPILLER. Zlatan Ibrahimovic er kåret til den nåværende beste fotballspileren i Norden. Mandag starter han for Sverige mot Norge på Ullevaal. Foto: Pontus Lundahl / TT.Vis mer

Spillesugen Zlatan starter på Ullevaal

Er kåret til den beste nåværende spilleren i Norden.

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic (33) er kåret til den beste nåværende nordiske fotballspilleren i forkant av landskampen mot Norge.

Den svenske stjerna er i startoppstillingen på Ullevaal.

- Zlatan er svært spillesugen, sier landslagssjef Erik Hamrén til Aftonbladet.

Erik Hamrén benytter bare utenlandskstasjonerte spillere på grunn av full runde i Allsvenskan og i den danske ligaen i helgen.

Det er Aftonbladet som står for kåringen av Nordens beste fotballspillere gjennom tidene.

Jury Vinneren av kåringen, som ble foretatt av en jury bestående av fotballpersonligheter og journalister, ble Michael Laudrup. Dansken har fem strake spanske ligagull for Barcelona og Real Madrid Og han vant Europacupen, nå Champions League for Barcelona i 1992. Dansken ble også seriemester med storklubbene Juventus og Ajax.

Nummer to på lista er Zlatan Ibrahimovic. Han omtales av Aftonbladet som svensk idretts største stjerne gjennom tidene. Et tungt argument er følgende prestasjon av mannen som Norge frykter på Ullevaal: Zlatan har vunnet ligaen i 14 av de 15 siste årene i fire forskjellige land. Zlatan har også scoret flest landslagsmål gjennom tidene med 54 fulltreffere.

Bare to nordmenn fikk plass blant de 20 utkårede. Ole Gunnar Solskjær befinner seg på 11. plass, og Rune Bratseth kom på 20. plass.

Aftonbladet har følgende melding innledningsvis i artikkelen om kåringen foran landskampen:
« Men framtidas beste kan bli Martin Ødegaard.»

Onsdag møtes de to på Ullevaal. En norsk 16-åring mot en svensk storstjerne som er mer enn dobbelt så gammel.