Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spillesugne Liverpool-spillere knepent videre etter heldig straffespark

I Europa League.

1-0: James Milner sender Liverpool i ledelsen etter fem minutter. Det ble kampens eneste scoring. Foto: AP Photo/Clint Hughes/NTB Scanpix
1-0: James Milner sender Liverpool i ledelsen etter fem minutter. Det ble kampens eneste scoring. Foto: AP Photo/Clint Hughes/NTB Scanpix Vis mer

• Liverpool - Augsburg 1-0 (1-0) Liverpool videre etter 1-0 sammenlagt.

(Dagbladet): - Planen er 6-0 etter fem minutter og så ferie de siste 85 minuttene.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var i godt humør da han ble spurt hva han så for seg i kveldens kamp mot Augsburg. Om ikke «ønsket» til tyskeren gikk i oppfyllelse, fikk iallfall Liverpool en pangstart med straffespark og scoring på Anfield.

James Milner var sikker fra krittmerket da dommeren dømte straffespark etter en hands. Liverpool tok samtidig en oppskriftsmessig ledelse, og et grep om avansementet til åttedelsfinalen etter det målløse oppgjøret i Tyskland.

Til tross for at Liverpool skapte flere gode muligheter, ble det med den ene scoringen. Kanskje ikke så overraskende når statistikken viser at de røde bare har scoret sju mål på åtte kamper i turneringen denne sesongen.

Men viktigst for Anfield-publikummet: Klopps mannskap er videre til neste runde - og drømmen om Europa League-tittel og Champions League-kvalifisering lever.

- Vi fortjente å vinne. Vi var det beste laget, mente Jürgen Klopp.

Straffespark Allerede etter 45 sekunder fikk Augsburg en god mulighet, men Caiuby sendte ballen langt over målet til Mignolet.

To minutter etterpå fikk Liverpool straffespark etter en hands i boksen. Det skjedde da to Augsburg-spillere gikk opp i samme duell, og ballen traff hånda til Kohr.

James Milner sendte ballen hardt mot høyre, og selv om keeper kastet seg til riktig retning suste ballen i mål.

Liverpool hadde spillefri i helga etter exiten i FA-cupen, og det var et spillesugent mannskap utpå Anfield-gresset. Manager Jürgen Klopp stilte også med et toppet lag til tross for at de røde skal spille ligacupfinale mot Manchester City til helga.

Augsburg stilte skaderammet til kveldens kamp, men var likevel farlige ved et par anledninger. Like før slutt kunne laget tatt seg videre, men frisparket til Stafylidis barberte stolpen til Mignolet på et frispark.

Tabbe Lucas fikk fornyet tillit som midtstopper etter den gode forestillingen mot West Ham i FA-cupen i samme posisjon (sett bort fra frisparket han laget i forkant av seiersmålet i ekstraomgangene).

I dag kunne brasilianeren ødelagt for hjemmelaget da han slo et forferdelig tilbakespill som ble plukket opp av Caiuby. Heldigvis for de røde kom han for skrått på mål etter å ha rundet Mignolet, og ballen gikk ut over linja.

Daniel Sturridge slo denne uka tilbake mot ryktene om at han ikke var spillesugen. Han hadde noen gode muligheter i kveld, men gikk målløs av banen etter 65 minutter.

Muligheter hadde også Philippe Coutinho og Roberto Firmino, som ikke hadde sine beste avslutninger i kveld.

Det ble noen nervepirrende minutter på Anfield da Augsburg kastet alt og alle framover på banen, men Liverpool klarte å ro unna seieren.

Trekningen av åttedelsfinalen finner sted i morgen (fredag).

P.S. Liverpool spilte sin 350' kamp i Europa i kveld. Det er ingen engelske lag som har spilt så mange kamper.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram