- Spillet går ikke av seg selv

- Spillet går ikke av seg selv, presiserer han.

Vålerenga-trener, Espen «Shampo» Knutsen, var irritert etter at en elendig førsteperiode førte til 3-4-tap for Stavanger søndag.

Vålerenga, som vant borte mot Frisk Asker i forrige runde, klarte ikke å slå Stavanger på Jordal. Men Espen «Shampo» Knutsens mannskap beholdt serieledelsen etter at Sparta røk på en smell mot Comet.

- Det gjorde ikke noe det ettersom vi ikke hadde marginene på vår side, sier Espen «Shampo» Knudsen til NTB.

For det var Stavanger som kjørte på fra start og ledet hele 3-0 før det hadde gått et kvarter i første periode.- I første periode henger vi ikke med i det hele tatt og får tre mål imot oss i løpet av 14 minutter. Det nytter ikke å tro at spillet skal gå av seg selv, forteller Vålerenga-treneren oppgitt.

Frisks storseier

Oslo-laget startet opphentingen med en redusering rett før annenperiode, men klarte aldri å komme nærmere enn 3-4.

- Alt handler om det mentale. I andre- og tredjeperioden er vi klart best, men er uheldig å få 2-4 imot før vår redusering. Da kunne det gått annerledes, mener Shampo.

Stavanger-seieren var for øvrig den tredje strake til Oilers nye canadiske trener, Larry Huras. I Kristins hall overkjørte Frisk Asker hjemmelaget og vant 5-0.

IRRITERT: VIF-trener Espen Knutsen, her fotografert under serieåpningen, var ikke fornøyd med førsteperioden etter dagens tap for Stavanger Oilers. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
IRRITERT: VIF-trener Espen Knutsen, her fotografert under serieåpningen, var ikke fornøyd med førsteperioden etter dagens tap for Stavanger Oilers. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

Det var Asker-lagets tredje strake seier over Lillehammer denne sesongen. De to tidligere oppgjørene i Askerhallen endte 5-1 og 6-4 til Frisk.Markus Eriksson, Sami-Ville Salomaa, Cameron Abbott, Sebastian Skaar og Mats Zuccarello Aasen laget Frisks mål i søndagens storseier.

Straffeslag i Østfold

I lokaloppgjøret mellom Comet og Sparta Sarpsborg måtte det straffer til for å avgjøre Østfold-slaget.

Der var Comet ved Inge Stokvik best. Han satte inn den avgjørende straffen til 2-1-seier over sarpingene.

I kampen mellom Stjernen og Storhamar var det bortelaget som scoret vinnermålet 2-1 drøye fem minutter før slutt.

Furuset tok en grei seier hjemme med 2-0 over Trondheim.

(NTB)