TROR IKKE HAN PRØVESPILLER: Vegard Forren, her under VM-kvalifiseringskampen mellom Sveits og Norge, er i England og viser seg fram for Liverpool. Samtidig forhandles det med andre klubber om Forrens fotballframtid.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TROR IKKE HAN PRØVESPILLER: Vegard Forren, her under VM-kvalifiseringskampen mellom Sveits og Norge, er i England og viser seg fram for Liverpool. Samtidig forhandles det med andre klubber om Forrens fotballframtid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Spillet om Forren

Tippeligaens beste spiller forrige sesong fløy til Manchester i går ettermiddag. I dag er han ventet på Liverpool-trening, men i kulissene forhandles det med andre klubber.

(Dagbladet): I går ettermiddag løp ryktebørsen i både Norge og England løpsk da norsk fotballs heteste salgsobjekt, Vegard Forren, satte seg på flyet til Manchester.

Men TV 2-meldingen om at Molde allerede hadde akseptert et bud fra Liverpool og at han skulle gjennomgå den medisinske testen på Liverpools treningsbane Melville i formiddag, viste seg i beste fall å være unøyaktig. Derimot meldte de lokale Liverpool-avisene at Forren skulle på noen dagers prøvespill i klubben, med sikte på en permanent overgang fra Molde.

Om han overbeviste Brandan Rogers på treningsfeltet.

Tror ikke på prøvespill
Flere norske eksperter reagerte på opplysningene om prøvespill. De mente det måtte ligge mer bak treningsoppholdet enn det.

Landslagsassistent Ola By Rise ønsker ikke å kommentere Forren-saken spesielt siden han ikke har førstehåndsinformasjon om saken, men på generelt grunnlag tror han ikke det er vanlig at etablerte landslagsspillere reiser på prøvespill.

- Det tror jeg ikke skjer. Reint prøvespill tror jeg ikke det er. Det tror jeg ikke er den hele og fulle sannheten rundt dette, sier By Rise til Dagbladet.

- Virker rart
Forren har så langt fem A-landskamper i karrieren og etablerte seg på laget i VM-kvalifiseringskampene mot Sveits og Kypros ifjor høst. Han var også tatt ut til Drillos Afrika-turné i januar i år, men meldte forfall på grunn av mulighetene for at en overgang til Premier League kunne gå i orden.

Klubber som Everton, Reading, Fulham, Southampton og Manchester United er blant klubbene som er nevnt.

- Det virker veldig rart med et prøvespill. Jeg tviler på det, til det motsatte er bevist. Klubbene har hatt rike sjanser til kartlegging og han har hatt et bredt utstillingsvindu, så jeg tviler på at han prøvespiller for Liverpool, sier fotballekspert og tidligere topptrener, Lars Tjærnås, til Dagbladet.

Ikke akseptert bud
Flere engelske aviser meldte i går kveld at en annen Premier League-klubb var kommet lengre i forhandlingene om Forrens underskrift enn Liverpool. Etter det Dagbladet erfarer er Molde i tett dialog med Southampton om en overgang for Vegard Forren..

Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen avviste også overfor Romsdals Budstikke at de hadde akseptert et bud fra Liverpool.

Men Tjærnås tror ikke Forrens treningsopphold i Liverpool er et fullstendig skudd i blinde.

- Han har vært så het såpass lenge at han og klubben bør forholde seg til direkte og konkrete bud. Det tror jeg de gjør, sier Tjærnås til Dagbladet.