PØSER INN MÅL: Wayne Rooney nikket inn to mål borte mot AC Milan tidligere i uka. I dag møter han gamleklubben Everton på Goodison Park. Foto: Giampiero Sposito, Reuters/Scanpix
PØSER INN MÅL: Wayne Rooney nikket inn to mål borte mot AC Milan tidligere i uka. I dag møter han gamleklubben Everton på Goodison Park. Foto: Giampiero Sposito, Reuters/ScanpixVis mer

- Spillet til Rooney har tatt av den siste måneden

I dag møter målmaskinen gamleklubben Everton.

||| • Følg Premier League i vårt fotballstudio fra klokka 13.45

(Dagbladet): Alex Ferguson innrømmet etter kampen mot Milan tidligere i uka at han kanskje ikke fikk utnyttet det fulle potensialet til Wayne Rooney i fjor.

- Vi misbrukte antakelig iveren og entusiasmen hans for å spille hvor som helst. Men vi kjenner styrkene hans, vi vet hvor han er best, og det er der vi bruker ham denne sesongen, sier manageren ifølge The Guardian.

Wayne Rooney nikket inn sine mål nummer 24 og 25 for sesongen på San Siro. Stadig oftere hører man det snakkes om «verdens beste» når kraftpluggen fra Liverpool spiller og scorer for Manchester United.

Passerer han Ronaldo?Uten Cristiano Ronaldo som målgarantist for United har Rooney virkelig blomstret som matchvinner denne sesongen. Blant annet fordi han omsider har blitt rendyrket som spiss.

Ronaldo endte på 42 scoringer i supersesongen for United for to år siden.

- Rooney er nå på 25 mål, og det er fortsatt 14 eller 15  kamper igjen, kanskje flere avhengig av hvordan vi gjør det i europacupen. Så han er ikke bare en stor spiller, men kan også bli en stor målscorer, sier Ferguson.

Mot gamleklubbenKlokka 13.45 i dag møter Rooney gamleklubben Everton.

Han scoret ikke mot Everton på Old Trafford i november, men siden har han scoret 13 mål på 14 kamper, skriver Sky Sports.

- Den siste måneden eller deromkring har spillet hans bare tatt av, sier Ferguson.

ET SPARK BAK: Alex Ferguson har fått maks ut av Wayne Rooney som målscorer denne sesongen. Han innrømmer at han ikke brukte Rooney på det han er aller best til i fjor. Foto: Antonio Calanni, AP/Scanpix
ET SPARK BAK: Alex Ferguson har fått maks ut av Wayne Rooney som målscorer denne sesongen. Han innrømmer at han ikke brukte Rooney på det han er aller best til i fjor. Foto: Antonio Calanni, AP/Scanpix Vis mer

- Sjøltillit har noe med saken å gjøre selvsagt, men han har vært i helt utrolig form de siste ukene.

Ferguson mener den største forbedringen til Rooney er stabiliteten. Før scoret han plutselig noen mål, før han kunne gå lang tid uten nettkjenning. Nå kommer scoringene jevnt og trutt.

Og det er ingen oddsbombe om han avgjør også mot klubben der han ble den yngste målscoreren i Premier League da han avgjorde mot Arsenal fem dager før 17-årsdagen sin. (Rekorden har blitt slått seinere.)

- Det er en spesiell motivasjon for Wayne å gjøre det bra mot Everton, men vi kunne ikke hatt ham i bedre form, og det betyr egentlig ingenting hvor vi reiser, sier Ferguson.

• Følg Premier League i vårt fotballstudio fra klokka 13.45