IKKE I FØRERSETET LENGER: Liverpool så ut til å gå mot ligagull i England, men tapet i møtet med Chelsea forandret alt. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
IKKE I FØRERSETET LENGER: Liverpool så ut til å gå mot ligagull i England, men tapet i møtet med Chelsea forandret alt. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB ScanpixVis mer

Spillselskap har allerede betalt kundene sine for Liverpool-gull

- Alt som kunne gå galt, har gått galt.

(Dagbladet): Det hender fra tid til annen at spillselskap betaler ut penger til kunder, selv om veddemålet ikke er avgjort. Det var akkurat det Nordicbet gjorde for en snau uke siden, da Liverpool hadde festet grepet om gullet i Premier League.

Forspranget ned til Chelsea var på fem poeng, mens Manchester City var seks poeng bak de røde, med én kamp mindre spilt. Det var Manchester Citys poengtap mot Sunderland (2-2 på Etihad) som gjorde at spillselskapet mente at gullkampen var over.

- Liverpool avgjorde i påsken eller kanskje man skal si Sunderland «avgjorde» med poeng mot Liverpools gullkonkurrenter. City og Chelsea henter ikke inn dette, uttalte markedssjef Daniel Vassbund ifølge Hegnar.

Men Liverpool hadde fortsatt til gode å møte topplaget Chelsea på Anfield. Der gikk, som de fleste har fått med seg, ligalederen på en 0-2-smell, i en kamp der blant annet Steven Gerrard tabbet seg ut.

- Der ikke lyst ut Lørdag kveld møttes Manchester City og Everton, og førstnevnte vant 3-2 mot det som ble sett på som den tøffeste motstanderen i innspurten. Det betyr at de lyseblå leder ligaen med en solid målforskjell, og ligger svært godt an til å vinne sitt andre Premier League-trofé på tre sesonger.

Daniel Vassbund er ikke like høy i hatten når Dagbladet tar kontakt med ham etter Liverpools tap mot Chelsea.

- Det ser jo ikke så lyst ut som det gjorde for en uke siden. Men Liverpool var større favoritter da (da spillselskapet betalte ut penger til sine kunder var oddsen på Liverpool som ligavinner 1,20   journ.anm.) enn det City er nå. City fikk også noen tøffe skader i går. De møter to lag som ikke har noe å spille for, men jeg har troen på at Liverpool vil vinne, sier Vassbund til Dagbladet.

Han vil imidlertid ikke si noe om hvor mye spillselskapet risikerer å tape på stuntet.

- Det som er problemer er at vi er børsnotert. Jeg kan si at det er et betydelig beløp hvis City vinner ligaen, og vi må betale våre kunder på begge. Vi har hatt åpent spill hele sesongen, så folk har spilt underveis også. Selv om du spilte en uke før (kunngjøringen) så får du pengene dine, sier Vassbund.

Tvilte på Chelsea Markedssjefen så ikke for seg at Chelsea skulle slå Liverpool med et reservepreget lag, og var også sikker på at Manchester City ville tape poeng i innspurten.

- Det var Everton jeg trodde skulle ta poeng fra City, men det er fortsatt ikke gitt at de slår Aston Villa og West Ham, sier Vassbund, som ikke har planer om å betale ut penger allerede nå til de som har satset penger på Manchester City som ligavinner.

- Jeg tror vi skal vente litt med det, sier han med latter i stemmen.

Pr-stunt Dagbladets oddsekspert Lars Dybwad er ikke overrasket over stuntet til Nordicbet.

- Jeg tenker at det er et klassisk markedsføringsstunt fra bookmakeren, og det har ikke kostet de så mye å gjøre det. De har sikkert ikke hatt så mye spill på Liverpool. Det er nok et kostnadseffektivt pr-stunt fra Nordicbets side, hvor de tar liten risiko, sier Lars Dybwad.

Han peker på at spillselskap i Norge ikke har så mange andre måter å reklamere.

- De må antagelig betale ut for to gull nå. Jeg tror ikke de hadde gjort det hvis det var snakk om en halv million kroner eller mer, sier Dybwad.

- Jeg tror vi taper på det Oddseksperten påpeker likevel at det er en fin trøst for Liverpool-supporterne som kanskje må utvide den 24 år lange ventetiden på ligagull.

- Det er jo veldig hyggelig for de som har spilt på Liverpool da. Det skader jo ingen, og det gagner Liverpool-supporterne. Det er en hyggelig gest for de som har spilt, sier Dybwad.

Markedssjefen i det aktuelle spillselskapet tror likevel at de taper penger på stuntet.

- Jeg tror vi taper på det, hvis Liverpool ikke snur det nå. De var omtrent 80 prosent favoritter da vi gjorde det (betalte ut penger til kunder som hadde spilt på Liverpool  journ.anm.). Alt som kunne gå galt, har gått galt. Det var store muligheter for gull, og det er det fortsatt, det må Liverpool tro på, sier Vassbund.