SMAKLØST: Bettingselskapet Paddy Power tar imot innsastser på utfallet av rettssaken mot Oscar Pistorius. Fotomontasje: Dagbladet
SMAKLØST: Bettingselskapet Paddy Power tar imot innsastser på utfallet av rettssaken mot Oscar Pistorius. Fotomontasje: DagbladetVis mer

Spillselskap sjokkerer, tar imot innsatser på utfallet av rettssaken

- Det er sykt og skammelig.

(Dagbladet): I dag startet rettssaken mot Oscar Pistorius (27) som er tiltalt for overlagt drap på kjæresten Reeva Steenkamp (29). I den forbindelse har bettingselskapet Paddy Power kommet med et markedsføringsstunt som ikke faller i god smak hos folk flest.

Selskapet gir deg nemlig muligheten til å sette penger på utfallet av rettssaken, og de tilbyr pengene tilbake hvis Oscar Pistorius går fri.

I forbindelse med markedsføringen har de laget en reklameplakat med ansiktet til Oscar Pistorius på en Oscar-statuett som holder armene i kryss, med tittelen: «Det er Oscar tid».

Filmpris-utdelingen Oscar fant som kjent sted i Los Angeles i natt.

Raser Reklamestuntet har blant annet fått parlamentsmedlem Yvette Copper til å rase på Twitter.

- Reeva Steenkamp ble drept. En kvinnes død er ikke sport. Det er sykt og skammelig å ta imot innsatser i forbindelse med en rettssak. Jeg oppfordrer dere til å fjerne det og unnskylde, skriver hun på sin Twitter-konto.

Antivold-grupper som «Everyday Victim Blaming» og «Men Against Violence» har reagert kraftig, skriver engelske The Independent.

Det har nå blitt startet en underskriftskampanje for å få fjernet den smakløse reklamen. Så langt har mer enn 800 personer skrevet under på denne.

«Det brutale mordet på en ung kvinne er ikke sport eller underholdning, og fremme muligheten til å tjene penger på det er en sjofel og fornærmende handling som alle med en følelse av menneskeverd og respekt for menneskers liv på avvise», heter det blant annet i skrivet.

Sjokkert tidligere Det er ikke første gang Paddy Power sjokkerer. Det irske selskapet har blant annet tatt imot veddemål på hvilken dyreart som først ville bli utryddet som følge av Brudhoe Bays oljesøl i Mexico-gulfen, og på om Barack Obama ville fullføre sin første presidentperiode (dette ble tolket som oddsen for at han ble drept).

De har i tillegg gitt kundene sine odds på hvor lenge den utrydningstruede isbjørnen har igjen å leve.

Selskapet sponset den tidligere basketstjernen Dennis Rodmans kontroversielle turer til vennen Kim Jong-un i Nord-Korea. Mange vil nok også huske episoden da danske Niclas Bendtner feiret en scoring ved å vise fram en Paddy Power-underbukse.

Det er ikke noen tvil om at all PR er god PR for spillselskap, og dette er nok et nøye overveid stunt fra selskapets side.

Pistorius risikerer en livstidsdom hvis han blir funnet skyldig i overlagt drap. Hvis så er tilfelle får han sannsynligvis minimum 25 år i fengsel.