Mistanker om ulovlig bettingspill i OBOS-ligaen

Spillselskap slo alarm etter kjempeinnsats på gult kort

Skal ha satt femsifret beløp på gult kort til en bestemt spiller.

En person skal ha satt et femsifret beløp på at en bestemt spiller skulle få gult kort i en kamp i OBOS-ligaen. Foto: NTB scanpix
/ Wold, Ole Martin
En person skal ha satt et femsifret beløp på at en bestemt spiller skulle få gult kort i en kamp i OBOS-ligaen. Foto: NTB scanpix / Wold, Ole Martin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skal ha blitt spilt store penger på at en bestemt spiller skulle få gult kort i en OBOS-liga-kamp. Det melder VG.

Spillselskapene tilbyr muligheten om å sette penger på hvem som får kort i kamper, og i dette tilfellet ble det satt et femsifret beløp på at en spiller skulle få se det gule kortet av dommeren.

Det aktuelle spillselskapet, Coolbet, varslet Norges Fotballforbund da de så det oppsiktsvekkende veddemålet, og forbundet sendte en representant for å overvære kampen.

Mikael Mellqvist i Coolbet sier følgende til VG om hvorfor de fattet mistanke:

– Det går på størrelse på spill. Deretter gjør du en undersøkelse på hvor kunden er fra og om vedkommende har noen forbindelse til spillet han setter. Ved for eksempel spill på gule og røde kort, så undersøker vi det nærmere. En ny kunde med høye innsatser sjekker vi ganske nøye.

Spilleren fra OBOS-klubben som det ble satt penger på skal ha fått gult kort i den aktuelle kampen. Både klubben og spilleren har blitt orientert om saken, men sier til VG at de ikke vet mye om saken foreløpig. NFF understreker at det i dette tilfellet ikke er snakk om kampfiksing av resultatet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer