Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spillselskap vil skygge banen for Drillo

Har kontrakt med landslagssjefen.

HAR PERMISJON: Drillo fikk innvilget permisjon fra spillselskapet Expekt da han ble ansatt som midlertidig landslagssjef tidligere i år. Med Nils Johan Semb på plass som toppfotballsjef svekkes ikke akkurat muligheten for at Drillo blir tilbudt jobben på permanent basis - og i så fall lover Expekt at de ikke vil stille seg på bakbeina. 
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
HAR PERMISJON: Drillo fikk innvilget permisjon fra spillselskapet Expekt da han ble ansatt som midlertidig landslagssjef tidligere i år. Med Nils Johan Semb på plass som toppfotballsjef svekkes ikke akkurat muligheten for at Drillo blir tilbudt jobben på permanent basis - og i så fall lover Expekt at de ikke vil stille seg på bakbeina. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no): Da Egil «Drillo»Olsen ble ansatt som konstituert landslagssjef  i januar,  var det ikke uten utenomsportslige kontroverser.

Drillos var nemlig under en løpende treårskontrakt som ekspert for det Malta-registrerte spillselskapet Expekt.com.

Det var uforenlig med en jobb i Norges Fotballforbund i og med at Expekt er en konkurrent til en av idrettens viktigste støttespillere, Norsk Tipping.

Løsningen ble til slutt at Drillo tok permisjon fra ekspertjobben så lenge engasjementet som landslagssjef varte.

Gir slipp på Drillo

Drillo har seinere ikke lagt skjul på at han ønsker å ta landslaget videre inn i EM-kvaliken, men NFF har ennå ikke gitt ham noe tilbud om forlengelse. I går ga 67-åringen uttrykk for at han begynner å bli trøtt av somlingen på forbundskontoret , selv om han endelig ble bønnhørt da Nils Johan Semb takket ja til jobben som toppfotballsjef tidligere i dag.

Hvis også Drillo skulle få et jobbtilbud, vil ikke Expekt stå i veien, selv om kontrakten som ble inngått i 2007, løper et stykke ut i 2010.

- Dersom NFF mener Egil er den som er best egnet til å ta oss til et sluttspill, og dermed  få tilbudet om å bli norsk landslagstrener de neste to årene, skal ikke vi stå i veien. Da skal vi umiddelbart sørge for å frigi ham fra de kontraktsmessige forpliktelsene han har overfor oss, sier pressetalsmann for Expekt.com i Norge, Henrik Mandal, til Dagbladet.

- Vi har hatt to fantastiske år med Egil, og vi ønsker å gå ut av dette som venner, legger han til.

- Vi skygger banen

Debatten om det norske spillmonopolet er betent, og som utenlandskregistrert konkurrent har Expekt opplevd det som umulig å formidle sine synspunkter til NFF.  Landslagssjefen selv har imidlertid underrettet om hvor spillselskapet står.

- Litt av grunnen til at det har drøyd så lenge med en avgjørelse fra NFFs side, kan ha noe med å gjøre at han har en relasjon til oss. Det er mye politikk inne i bildet, men vi gjør det klart nå at det ikke skal stå på oss, og at vi er forberedte på å skygge banen, sier Mandal.

Da Drillo ble ansatt i Expekt i 2007, vakte det sterke reaksjoner i fotballmiljøet, og han måtte han fratre stillingen som analysesjef i Vålerenga. Mandal går langt i å antyde at de ikke kommer til å fratre kontrakten med Drillo dersom andre trenerjobber i Norge enn landslagsjobben skulle bli aktuelle.

Aller helst hadde han sett at Drillo kunne kombinere ekspertjobben med andre jobber.

- Det ideelle hadde selvfølgelig vært å få Egil tilbake, samtidig som han kan kombinere det med andre jobber, slik han gjorde da han var landslagstrener for Irak og da han var ekspert i TV 2 og Viasat, sier Mandal.

BLE SPILLEKSPERT: Her blir Drillo presentert som Expekts nye spillekspert. Året var 2007. 
Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
BLE SPILLEKSPERT: Her blir Drillo presentert som Expekts nye spillekspert. Året var 2007. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling