Spilte dårlig - scoret 11

Kristian Kjelling (25) spilte svakt, men scoret likevel 11 mål da Norge gikk på et knepent tap mot Sverige i går kveld.

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): Det var ikke smertene i ryggen som gjorde at Kjelling fikk lite spilletid i går.

-  Han satt på benken fordi jeg ikke syntes han spilte godt nok, sier landslagssjef Gunnar Pettersen.

-  Jeg har fortsatt vondt, men det var vel mer spillet mitt enn ryggen som gjorde at jeg ble sittende en del i dag, vedgår Kjelling, som likevel rakk å sette hele 11 baller i det svenske målet.

Først og fremst grunnet glitrende straffeskyting, Kjelling lurte den svenske målvakta trill rundt på sju av åtte forsøk.

-  Straffeskytingen var det ingenting å si på, men resten var ikke bra nok, fastslår Pettersen, som nok helst skulle ha sett en langt piggere Kristian Kjelling før den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Bosnia-Hercegovina i Drammen til helga.

Buchmann grep sjansen

Men det var ikke bare Kjelling som ikke fikk godkjent av Pettersen i går. Etter en god start spilt Norge 11 minutter uten scoringer i 1. omgang, og fra å ha ledet 6- 2 måtte de norske guttene se svenskene gå til pause med en 14- 11 ledelse.

-  Vi løp ikke tilbake, og heller ikke i kontra. Vi blåste i å gjøre det som er enklest, og det irriterte meg, fastslår Pettersen.

 IKKE FORNØYD:  Kristian Kjelling viste bare glimtvis hva som bor i ham. -  Jeg har fortsatt vondt, men det var vel mer spillet mitt enn ryggen som gjorde at jeg ble sittende en del i dag, vedgår Kjelling. Foto: Bjørn Langsem
IKKE FORNØYD: Kristian Kjelling viste bare glimtvis hva som bor i ham. - Jeg har fortsatt vondt, men det var vel mer spillet mitt enn ryggen som gjorde at jeg ble sittende en del i dag, vedgår Kjelling. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Av ferskingene var det bare debutant Alexander Buchmann som fikk godkjent, og delvis Bjarte Myrhol.

-  Alexander har hatt en veldig fin innstilling på trening, og grep sjansen i dag. Det var han som gjorde Kjelling god de siste ti minuttene, han skapte store rom for ham, sier Pettersen.

I går savnet han virkelig rutinen i laget etter at Glenn Solberg og Frode Hagen har gitt seg på landslaget, og Jan Thomas Lauritzen og Preben Vildalen er ute med skader.

Fikk svar

-  Det vises veldig godt i store perioder at vi har mistet masse erfaring. Hadde vi for eksempel hatt Vildalen i forsvaret, hadde ikke Sverige fått satt det siste målet, mener Pettersen.

Men om han var misfornøyd ga i hvert fall kampen en del svar, ifølge Pettersen.

-  Vi blir nødt til å bruke de antatt beste i forsvaret, det blir heller nødt til å gå ut over forsvaret, konstaterer Pettersen.

Kjelling var en av dem som ble prøvd ut i forsvaret i går, men vil ikke få samme tillit mot Bosnia-Hercegovina.

-  Han er en av dem som ikke har tempo i returløpet, så vi blir nødt til å satse alt på at Preben blir klar, fastslår Pettersen.

Men det er fortsatt høyst usikkert.

-  Jeg har fortsatt ikke trent håndball etter meniskoperasjonen, men må gjøre det seinest i morgen eller onsdag for å være klar til helga, melder Vildalen.

Gikk brukbart

Har trent litt styrke og hovnet opp i kneet, så det er fortsatt høyst tvilsomt.

Kjelling selv var brukbart fornøyd med forsvarsspillet sitt.

-  Det var tross alt første gang på fire år jeg sto forsvar, så jeg syns det gikk brukbart, sier Kjelling.

POPULÆR: Kristian Kjelling.