Spilte den lengste kampen i NBA på 66 år

For første gang siden 1953 måtte det fire overtidsperioder til for å kåre en vinner i NBA-sluttspillet, da Portland Trail Blazers slo Denver Nuggets 140-137.

LANG KAMP: Det ble en meget lang kamp da Portland slo Nuggets. Foto: Steve Dykes / Getty Images / NTB Scanpix
LANG KAMP: Det ble en meget lang kamp da Portland slo Nuggets. Foto: Steve Dykes / Getty Images / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For etter at det sto 102-102 etter fire perioder, måtte det overtidsperioder til for å kåre en vinner i den tredje semifinalen mellom Portland Trail Blazers og Denver Nuggets i NBA-sluttspillet natt til lørdag norsk tid.

At det ble spilt fire overtidsperioder i kampen har bare skjedd én gang tidligere i sluttspillshistorien. Da var det Boston Celtics som slo Syracuse Nationals, som nå heter Philadelphia 76ers, 111-105 i 1953.

I de tre første overtidsperiodene fulgte lagene hverandre tett. Det sto 109-109 etter den første, 118-118 etter den andre og 129-129 etter den tredje.

I den fjerde ledet Nuggets 136-135 med 27,6 sekunder igjen, men da innbytter Rodney Hood senket en lang trepoenger med 18,6 sekunder igjen, ledet Portland 138-136.

Serbiske Nikola Jokic kunne utlignet om han hadde truffet på sine to straffekast med 5,6 sekunder igjen, men bommet på en av to og reduserte til 137-138.

Så sendte Nuggets Seth Curry, lillebroren til Steph Curry, til straffelinjen med 2,8 sekunder igjen. Curry var iskald og satte begge sine to straffer slik at Trail Blazers ledet 140-137 med 2,8 sekunder igjen. Nuggets prøvde å kaste ballen over hele banen, men pasningen ble brutt av kampens store spiller CJ McCollum, som hadde 41 poeng og traff på 16 av 39 skudd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer