- Spilte for dårlig i EM

John Carew var tilbake i Norge degradert til samling med ungsauene på U21-landslaget i går. Norges dyreste fotballspiller så ikke ut til å trives veldig med det. - Nei, men jeg går ikke og sutrer over det heller, sier Carew.

Store-John er ikke kjent for å deppe over den minste ting, men han blir seriøs i stemmen når han snakker om turbulensen rundt landslaget etter EM. Carew var til stede, og en av dem som måtte tåle flengende kritikk av Per Omdal etter den svake Finland-kampen.

- Jeg sier ikke noe om tubasaken og Per Omdal. Den ballen har jeg lagt død.

Han innrømmer likevel at det har vært mye styr internt i troppen.

- Stenger ute

- Det er alltid et eller annet. Det har skjedd så mye den siste tida at jeg bare må prøve å stenge noe ute, sier John.

- Hva mener du?

- Nei, mye styr og debatt rundt spillestilen og hvilket system vi skal spille.

- Internt i troppen, eller i media?

- Begge deler. Det er klart vi diskuterer en del oss imellom på landslaget om disse tingene.

I går gikk Kjetil Rekdal ut i Dagbladet og ba flere av spillerne å ta større sjølkritikk på sin egeninnsats i EM. Det har Carew ingen problemer med å gjøre.

- Jeg er enig med Kjetil i at vi burde ta mer sjølkritikk.

- Din egen innsats da?

- Jeg spilte for dårlig i EM. Jeg innrømmer det.

- Håpløst

Samtidig retter han en kritisk pekefinger mot hvordan han ble brukt i EM.

- Jeg føler vel ikke at jeg helt fikk vist meg fram. Jeg var egentlig i god form under mesterskapet, men fikk spille lite. Mot Slovenia ble jeg bare plassert der ute på kanten mens laget spilte på sitt aller verste. Det var egentlig helt håpløst, sier Carew.

Og det er et synspunkt Nils Johan Semb kanskje bør merke seg. Foreløpig løser han Carews kantmistrivsel med å holde ham ute av a-stallen.

- Jeg er innstilt på å være med på landslagene framover, men det viktigste nå er Valencia. Jeg satser alt på å komme meg med på laget der. Klarer jeg det, bør jeg være god nok for landslaget også.

- Valencia er tross alt et mye bedre lag enn både a-landslaget og U21, gliser Carew.

<B>GOD FORM, MEN:</B> John Carew var ikke fornøyd med sitt eget spill i EM. - Jeg føler vel ikke helt at jeg fikk vist meg fram.