NY TØFF MOTSTAND: Simen Agdestein møtte italienske Fabiano Caruana, rangert som nummer fire i verden, i runde seks av Norway Chess. FOTO: Joachim Baardsen / Dagbladet.
NY TØFF MOTSTAND: Simen Agdestein møtte italienske Fabiano Caruana, rangert som nummer fire i verden, i runde seks av Norway Chess. FOTO: Joachim Baardsen / Dagbladet.Vis mer

- Spilte først som en gud, så et dass

Agdestein nekter å tape mot verdenseliten.

BRYNE (Dagbladet): Sensasjonsmannen Simen Agdestein (47) møtte knallhard italiensk motstand i Fabiano Caruana (21) i runde seks av Norway Chess. Resultatet ble en ny, sterk remis.

- Det er greit, etter at jeg først spilte som en Gud, så som et dass. Det var et kampparti og jeg tror egentlig at jeg spilte ganske bra, sier Agdestein til Dagbladet.

Kostbare feil Caruana er rangert som nummer fire i verden, og har ledet turneringen i fire av fem runder. Mot Agdestein øynet 21-åringen muligheten til å krype tilbake i tet etter at russiske Vladimir Kramnik overtok førsteplassen i går.

- Jeg sto mye dårligere i begynnelsen av partiet. Han hadde gode muligheter til å få veldig store fordeler. Hvis han hadde spilt helt korrekt, kunne han vunnet. Etter trekk 20 sto jeg veldig solid og hadde selv sjanser til å gå for seieren, oppsummerer Caruana overfor Dagbladet.

Fikk tidsnød Til å begynne med utviklet partiet seg svært sakte, men etter hvert ble stillingen uhyre rotete. Spillerne brukte lang tid på hvert trekk, noe som gjorde at begge havnet i tidsnød før de første 40 trekkene var unnagjort.

Det sørget for at det ble veldig spennende inn mot tidskontrollen.

Både Agdestein og Caruana var tvunget til å agere lynhurtig. Brikke etter brikke ble flyttet - alle med en potensielt sett like stor sjanse for å vippe partiet til den ene eller andres favør.

Nær teten Mens publikum fulgte spent med, holdt imidlertid begge de to konkurrentene hodet iskaldt. På den måten fikk de en ny time på klokka uten å gjøre de store feilene.

Etter ytterligere to trekk, var det likevel over: Agdestein og Caruana ble enige om remis.

Dermed holder nordmannen følge med teten og har fremdeles muligheten til å vinne Norway Chess. Før runde sju i morgen, deler Agdestein 2. plassen med tre andre spillere. Da møter Agdestein russiske Peter Svidler, mens Magnus Carlsen spiller med hvite brikker mot Aleksandr Grisjtsjuk.