Spilte hAZARd i eget forsvar

TELAVÅG (Dagbladet): Brann-Stabæk 3-0. Stabæk-forsvaret delte ut påskegodt til Brann og spesielt til tomålsscorer Azar Karadas (19). - Jeg har fått en del tunge tanker ut av hodet mitt. Nå er jeg i rute til serieåpningen, sier Karadas.

I generalprøven mot Stabæk framsto han lettere, kjappere og mer fokusert enn på lenge. Og scoringene var ovebevisende verdige en allsidig spiss:

  • 1- 0 da han stakk fram på venstrekanten og kaldt avventet keeper Jon Knudsens manøver før han plasserte ballen i lengste hjørne.
  • 2- 0 da han fra kloss hold sklei inn Alex Valencias harde innlegg.

- Gøy å se at Azar er på gang. Han har slitt i vinter, men har vist stigning i det siste, sier Brann-trener Teitur Thordarson.

For mye

Karadas har hatt et belastende halvår - selvforskyldt og uforskyldt:

  • I fjor høst havnet han på glattcelle sammen med lagkamerat Marcus Bakke etter en voldsom sesongavslutning i Bergen sentrum.
  • I februar ble han angrepet og slått ned av en spiller fra Lokomotiv Moskva under en treningskamp på La Manga. Fortsatt har han plager med kjeven.
  • Og i hele denne perioden har han, sammen med Thorstein Helstad, blitt knyttet opp til en rekke utenlandske klubber som Branns heteste salgsobjekt og økonomiske redning.

Hjulpet meg

Belastningen ble for stor. Og det var lett å se det på ham.

- Jeg trodde at jeg skulle takle dette bra. Men det ble for mye for meg, og jeg trengte å få det ut på et vis, forteller han.

Han nevner spesielt fetteren sin, agenten Jack Karadas, og lagkamerat Raymond Kvisvik som de viktigste støttespillerne i denne prosessen.

- Raymond er en type du kan være åpen og ærlig mot. Han har hjulpet meg så godt han har kunnet, sier Karadas.

Drepte forsøkene

Sammen med Alex Valencia på høyresiden av midtbanen, skapte han en masse trøbbel for Stabæk før pause. Men Stabæk gjorde formiddagen ute i havgapet ekstra takknemlig for Karadas og Brann. Trener Anders Linderoth ristet på hodet over feilene bakover på banen.

- Jeg er veldig i tvil om hvem som skal utgjøre forsvarsfireren vår i serieåpningen, innrømmer han.

Mot Brann byttet han ut tre fjerdedeler av forsvarsrekka i pausen. Det hjalp - selv om Brann scoret ytterligere et mål.

- Vi drepte Stabæks forsøk på å sette i gang spillet sitt. Det var forskjellen på lagene, sier Brann-trener Thordarson.

ANONYM: Jan Åge Fjørtoft hadde ingen stor dag i Telavåg i går.
EFFEKTIV INNBYTTER: Petter Furuseth Olsen kom inn for Thorstein Helstad, scoret Branns tredje mål og var nok en gang Branns mest effektive spiss.. André Flem og resten av Stabæk-forsvaret var svært gavmilde overfor Brann-spissen i går.