- Spilte hurtig og teknisk fotball

Trenerlegenden Bora Milutinovic er imponert over Åge Hareids landslag.

Bora Milutinovic er en gammel kjenning av Norges landslag. Han ble overrasket og imponert over spillet mot Sverige torsdag.

- Det er lenge siden jeg har sett et lag fra Skandinavia spille slik. Det overrasket meg. De er høye og store, men spilte hurtig og teknisk fotball, varierte tempoet og var veldig gode, sier trenerlegenden som har vært i fem VM-sluttspill på rad med fem ulike nasjoner.

Nå har «Milu», som han kalles av kinesere etter tiden som Kinas landslagssjef, ansvaret for Honduras som er Norges finalemotstander i den kinesiske nyttårsturneringen.

- Vi spilte to ganger mot Egil Olsens lag da jeg trente USA. Jeg hilste på den norske assistenttreneren (Stig Inge Bjørnebye) her i Hongkong, og han minnet meg på at han scoret mot oss i Oslo.

Bjørnebye scoret sitt første og eneste landslagsmål direkte fra corner da Norge vant den kampen 1-0.

- Før spilte dere på en måte. Dere sparket ballen langt framover. Jeg husker at dere slo Spania i EM-sluttspillet, men uten evne til å improvisere kommer man ikke lenger enn til enkelte seirer. Skandinaviske spillere har rett innstilling, men nå viste dere at dere har gode spillere også, sier Milutinovic.

- Nummer 9 (Frode Johnsen) og 10 (Håvard Flo) var veldig gode, nummer 5 (Ståle Stensaas) og 11 (Harald Brattbakk) var gode, og nummer 4 (Brede Hangeland) imponerte meg. Han er svært høy, men teknisk utmerket. Han har alt. Han er ingen klassisk midtstoppertype.

Honduras huskes for «fotballkrigen» mot El Salvador som ble utløst av en landskamp, men Milutinovic mener det er urettferdig.

- Honduras vil heller huskes for VM-deltakelsen i 1982, da de spilte bra. Det er et lite land med bare sju millioner mennesker, men lidenskapen for fotball er stor, som i Argentina.

  • Milutinovic førte sine fire første lag til cupspillet i VM: Mexico i 1986, Costa Rica i 1990, USA i 1994 og Nigeria i 1998. Han ble så nasjonalhelt i Kina ved å føre verdens folkerikeste nasjon til VM for første gang, men der ble det tre tap.

    (NTB)

KJENTE IKKE IGJEN NORGE:</B> Honduras-trener Bora Milutinovic lot seg imponere av Norges B-landslag. Søndag møtes lagene i finalen i Hongkong.