Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spilte ikke ett minutt for Lyn i fjor og tjente 3,4 mill

Svenske Jimmy Tamandi.

PENT PLASTER PÅ SÅRET: Jimmy Tamandi ble hentet til Lyn fra AIK foran 2008-sesongen. Men den svenske høyrebacken - som hadde storspilt året i forveien - ødela korsbåndet og spilte ikke et eneste minutt hele sesongen. Kanskje var 2008-lønna på 3,4 millioner kroner et ålreit plaster på såret. 
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
PENT PLASTER PÅ SÅRET: Jimmy Tamandi ble hentet til Lyn fra AIK foran 2008-sesongen. Men den svenske høyrebacken - som hadde storspilt året i forveien - ødela korsbåndet og spilte ikke et eneste minutt hele sesongen. Kanskje var 2008-lønna på 3,4 millioner kroner et ålreit plaster på såret. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no): Lyn greide med et nødskrik å samle inn nok penger til å drifte klubben ut sesongen, men før året er omme kan tippeligajumboen være konkurs.

Uforsvarlig høye spillerlønninger er selvsagt en av grunnene til at Oslo-klubben er havnet i uføret.

Lyn-spilleren som tjente aller best i 2008 heter Jimmy Tamandi. Om du ikke umiddelbart trekker kjensel på navnet er det kanskje ikke så rart:

Aftenposten.no skriver at Tamandi ikke spilte et eneste minutt tippeligafotball forrige sesong på grunn av korsbåndsskade. Samtidig hadde han en inntekt på 3,4 millioner kroner, inkludert sign-on-fee, som fører ham opp i toppsjiktet over Tippeligaens lønnsadel for 2008.

- Jeg har ingen interesse av å kommentere dette, sier Tamandi til Dagbladet.

Først i august i år var svensken tilgjengelig for A-lagsspill. Ifølge altomfotball.no har han spilt 423 minutter totalt siden da.

Framtida til Tamandi og de andre Lyn-spillerne er høyst uviss, ettersom ingen ennå vet om Lyn går konkurs eller om de mister lisensen og flyttes ned i 2. divisjon.

Det eneste som er sikkert er at Lyn ikke spiller i Tippeligaen neste sesong.

- Hva tenker du om neste sesong?

- Jeg har kontrakt i ett år til, og det forholder jeg meg til, sier Tamandi.

I sommer ble kom for øvrig Lyn til enighet med spillerne om å kutte 7,5 prosent i lønningene fra juli og ut året.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling