Spilte ikke grunnet doping-bekymring

Riyad Mahrez skulle etter planen vært med da Manchester City og Liverpool gjorde opp om Community Shield-troféet. Slik ble det ikke grunnet en medisin han tok under Afrikamesterskapet.

UTE: Riyad Mahrez var på plass på Wembley i går, men fikk ikke være en del av troppen til Manchester City. Her feirer han seieren med David Silva. Foto: Reuters/John Sibley/NTB scanpix
UTE: Riyad Mahrez var på plass på Wembley i går, men fikk ikke være en del av troppen til Manchester City. Her feirer han seieren med David Silva. Foto: Reuters/John Sibley/NTB scanpixVis mer

Riyad Mahrez droppet mesteparten av ferien etter å ha vunnet Afrikamesterskapet for å komme tilbake til Manchester City i tide til å være en del av laget mot Liverpool i Community Shield-kampen søndag.

Likevel var ikke algerieren å se på banen eller i troppen til Manchester City til kampen mellom fjorårets dobbelvinnere i England og de europeiske mesterne.

Årsaken skal være at Manchester City var bekymret for at Mahrez ville testet positivt i en dopingtest, på grunn av medisiner gitt til ham av det algeriske medisinske personellet, sier Pep Guardiola ifølge BBC.

- Legene visste ikke nøyaktig medisinene. Vi vet ikke hva han har tatt, hva medisinen er. Det er årsaken, på grunn av dopingkontrollen i dag, at legene mente det var en risiko. Det er grunnen til at han ikke var i troppen og spilte noen minutter.

Mahrez var tilbake i trening med ligamesterne fredag, bare en halvannen ukes tid etter at han var med å sikre Algerie trofeet, med en 1-0-seier over Senegal i finalen.

- Riyad ringte meg etter å ha vunnet med Algerie og sa «Jeg ønsker å være tilbake om ti dager, jeg vil spille mot Liverpool». Jeg svarte at du er mer enn velkommen, det er perfekt om du er med.

Slik ble det imidlertid ikke. Manchester City dro i land seieren uten Mahrez i troppen, etter å ha vunnet kampen etter straffer.

Guardiola sier han håper at Mahrez skal være klar for spill når Manchester City starter Premier League-sesongen til helga mot West Ham.

- Forhåpentligvis er han tilbake neste kamp mot West Ham og at framover er alt som normalt, avslutter Manchester City-manageren.

Det er foreløpig ikke kjent hvilke medisiner eller mot hva Mahrez skal ha fått i seg.