Coronasmittet kaptein - drar likevel til Stockholm

Spilte landskamp med covid-19

Kroatia-kaptein Domagoj Vida spilte landskamp mot Tyrkia i går med coronasmitte. Nå er lagkompisene i det kroatiske landslaget – som hadde nærkontakt med Vida i går kveld - likevel på vei til Stockholm for å møte Sverige.

CORONASMITTET: Kroatia-kaptein Domagoj Vida. Foto: REUTERS/Charles Platiau
Publisert
Sist oppdatert

Kroatias rutinerte kaptein Domagoj Vida, med 84 landskamper for VM-finalisten i 2018, spilte landskamp mot Tyrkia i går kveld med coronavirus i kroppen.

Besiktas-spiller Vida, som blant annet spilte VM-finalen i 2018, ble byttet ut til pause da mistanken om mulig positiv coronaprøve dukket opp.

Noen timer seinere kom bekreftelsen: Domagoj Vida er smittet av coronaviruset, men spilte altså landskamp mot Tyrkia sent i går kveld.

Det bekrefter det kroatiske fotballforbundet i en pressemelding.

I 3-3-kampen mot Tyrkia, som Vida spilte, var også stjernespillere som Real Madrids Luka Modric, Chelseas Mateo Kovacic, Inter Milans Ivan Perisic, Evertons Cenk Tosun og Leicesters Cengiz Ünder i aksjon i går sammen med coronasmittede Vida.

SMITTEBESKJED: Timer etter landskampen Kroatia - Tyrkia kom bekreftelsen på kapteinen var smittet av covid-19. Foto: Ozan KOSE / AFP
SMITTEBESKJED: Timer etter landskampen Kroatia - Tyrkia kom bekreftelsen på kapteinen var smittet av covid-19. Foto: Ozan KOSE / AFP Vis mer

Vida vil tilbringe de neste dagene i isolasjon i Istanbul, men det kroatiske fotballforbundet skriver videre i pressemeldingen at resten av troppen - som har avgitt negativ coronaprøve - vil reise videre til Stockholm for å møte Sverige i Nations League lørdag kl. 20.45.

Forbundet legger til at resten av troppen testet negativt onsdag morgen, men nærkontakten med coronasmittede Vida i kampen i går kveld bør få varsellampa til å blinke.

Corona-uro i Danmark og Sverige

Sveriges landslagssjef i fotball, Janne Andersson, ble for øvrig i går bekreftet smittet av coronaviruset og har overlatt treneransvar denne samlingen til assistent Peter Wettergren, inkludert kampen mot Kroatia lørdag.

Sverige tapte 0-2 borte mot nabo Danmark i går i en kamp som ble gjennomført til tross for coronakaos for det danske fotballandslaget.

Hoffenheim-proffen Robert Skov avga positiv coronaprøve, sammen med en person i det danske støtteapparatet. Totalt ni spillere og ledere ble isolert. Kampen ble likevel gjennomført.

I går ble privatlandskampen mellom Norge og Israel avlyst grunnet coronasmitte i den israelske troppen. Dette skjedde kort tid etter at kommuneoverlegen i Oslo først ga klarsignal for at kampen kunne spilles.

I et møte onsdag formiddag kom imidlertid kontrabeskjeden: Helsedirektoratet mente det var en risiko for smitte blant spillere og støtteapparat og kampen ble derfor avlyst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer