Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spilte med falskt navn - angrep motspiller med kjepp

To voldsepisoder på to dager i Norway Cup. - Veldig utrivelig, sier treneren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EKEBERGSLETTA (Dagbladet.no): En spiller i Norway Cup er utestengt i seks kamper for to voldsepisoder på to dager, melder aftenposten.no.

Den første skjedde mandag, da han slo han en motspiller i ansiktet, så fornærmede ble påført støtskader med hevelse.

Dagen etter gikk han amok igjen - denne gangen med en kjepp. Til alt overmål spilte gutten ulovlig, under falskt navn, med laglederens velsignelse.

Alle impliserte spillere er i alderen 14-16 år.

Treneren for laget som ble sjokkerte vitner til at en lagkamerat ble angrepet med kjepp, synes episoden var svært ubehagelig.

- Guttene opplevde det som meget utrivelig. Det var åtte på laget som skulle ta bussen fra Voldsløkka. De møtte spillerne fra laget de nettopp hadde spilt mot og vunnet over. Jeg var ikke til stede, men slik episoden har blitt fortalt meg, ble en spiller angrepet med trestokk og slått, sier treneren til Dagbladet.no.

Alvorlig

Han forteller videre at lagkameratene til gutten som slo med trestokken grep inn og forhindret ytterligere voldshandlinger.

ALVORLIG: En Norway Cup-spiller slo først en spiller på mandag, før han angrep en annen med kjepp dagen etter. I tillegg spilte han under falskt navn. Foto: SCANPIX
ALVORLIG: En Norway Cup-spiller slo først en spiller på mandag, før han angrep en annen med kjepp dagen etter. I tillegg spilte han under falskt navn. Foto: SCANPIX Vis mer

- Laget mitt ville ikke at det skulle utvikle seg videre, så de lot være å gå ombord på bussen. Meget klok opptreden av så unge spillere, sier treneren.

Juryleder Hallgeir Oftedal ser svært alvorlig på episoden.

- Saken er oversendt domsutvalget i NFF på grunn av sakens alvorlige karakter. Spilleren som har slått har fått seks kampers karantene, mens klubben har fått 5000 kroner i bot, sier Oftedal til Dagbladet.no.

Oftedal forteller at den første voldsepisoden skjedde da det oppsto tumulter etter kampen på mandag.

- Det ble knuffing i etterkant, og i den forbindelsen slo en spiller fra Oslo-laget til en spiller på motstanderlaget, sier Oftedal.

Straffet for provokasjon

En lagkamerat av spilleren som ble slått ned blir imidlertid også straffet, og er ilagt én kamps karantene for å ha provosert i forkant av slaget.

Det andre voldsepisoden kom altså på Voldsløkka, dagen etter.

image: Spilte med falskt navn - angrep motspiller med kjepp

Oftedal forsikrer at det ikke har vært noen voldsbølge på Ekebergsletta så langt i Norway Cup.

- Dette er de eneste voldsepisodene vi har vært borti. Det er ikke noe gjennomgående problem. Oslo-klubben griper nå fatt i episoden, på en profesjonell og ryddig måte, sier han.