Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spilte med støtteerklæring til Norge på armen

Den internasjonale fotballfamilien viser sin sympati etter terrorhandlingene i Oslo og på Utøya.

SPILTE MED STØTTEERKLÆRING: Charlie Adam (t.h.) og resten av Liverpool-spillerne bar svarte sørgebind til støtte for det norske folk etter gårsdagens tragiske hendelser i Oslo og på Utøya i treningskampen mot Hull.Foto: SCANPIX/PA/Anna Gowthorpe
SPILTE MED STØTTEERKLÆRING: Charlie Adam (t.h.) og resten av Liverpool-spillerne bar svarte sørgebind til støtte for det norske folk etter gårsdagens tragiske hendelser i Oslo og på Utøya i treningskampen mot Hull.Foto: SCANPIX/PA/Anna Gowthorpe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den internasjonale fotballfamilien viser på ulike måter at de tenker på sine venner i Norge etter de tragiske hendelsene i Oslo og på Utøya fredag.

I et brev til fotballpresident Yngve Hallén, skriver FIFA-president Sepp Blatter at det er med stor sorg at han har mottatt budskapet om de mange omkomne etter terroraksjonene mot Regjeringskvartalet og AUFs sommerleir i Tyrifjorden.

- På vegne av den internasjonale fotballfamilien sender jeg mine kondolanser og min dypeste sympati til det norske folk og den norske fotballfamilien i denne lidelsens tid, skriver Blatter i brevet som er gjengitt på fifa.com.

Sørgebind Liverpool ønsket å markere sin støtte til det norske folk og ofre og pårørende da de spilte med svarte sørgebind i dagens treningskamp mot Hull.

- Alle i klubben mottok nyhetene og tv-bildene fra Norge med sjokk. Noen av våre mest lidenskapelige fans er norske, og vi regner dem som venner så vll som supportere, sa klubbdirektør Ian Ayre til Liverpools hjemmesider før kampen.

- Laget skal spille i Norge 1. august. Fram mot det vil vi at supporterne skal vite at vi tenker på dem under denne forferdelige tiden, sa Ayre tidligere i dag.

Kenny Dalglish oppdaterte i dag også sin Twitter-profil for første gang siden han tok over som permanent manager i mai for å fortelle om gesten.

- Vi vil bære svarte armbånd mot Hull City i dag, som et tegn på respekt for det norske folk, skrev Dalglish.

Skuffet Dalglish Etter 0-3 tap mot Championship-laget dreide han oppmerksomheten tilbake på det sportslige.

- Vi er selvfølgelig skuffet over å tape kampen. Det har ikke noe å si om det var en treningskamp eller ikke, men det faktum at vi fortsatt holder på med sesongoppkjøring er en liten trøst. Vi trente som om vi var i kampsituasjon i går. Samtlige løp 9- 10 000 meter, som tilsvarer det man gjør i kamp. Det var som å spille en og en halv kamp på to dager, sier skotten til liverpoolfc.tv.

- Vi reiste også hit i dag tidlig, og det er ikke ideelt, men jeg hadde forventet at vi skulle prestert noen hakk bedre enn dette. Som jeg sier, er det bare sesongoppkjøring, og det handler om å få spillerne i form og luke bort feil. Vi har åpenbart en del unoter vi må kvitte oss med etter i dag, fortsetter Dalglish.

Kondolanser fra Madrid Liverpool er ikke den eneste storklubben som uttrykker sin støtte til Norge lørdag. Real Madrid sender sine kondolanser via sine hjemmesider.

- Real Madrid ønsker å vise solidaritet med den norske befolkningen etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya fredag. Klubben ønsker særlig å uttrykke sin medfølelse for ofrenes familier og at vi deler deres sorg, heter på realmadrid.com.

Flere fotballprofiler har også fått med seg de grusomme bildene fra Utøya og Oslo, og uttrykker sin sympati via Twitter. Blant dem Arsenal-kaptein Cesc Fabregas, som ikke var med i ettermiddagens treningskamp mot Ståle Solbakkens Köln - en kamp Arsenal vant 2-1 etter to scoringer av nyervervelsen Gervinho.

- Jeg ønsker å sende mine personlige kondolanser til det norske folk, skriver spanjolen på sin Twitter-konto.

Personlig hilsen fra United-profil Dagbladet skrev tidligere i kveld om AUF-medlemmet Marte Gustavsen Ødegården som ble skutt i ryggen på Utøya i går.

I tillegg til å inneha politiske verv i Europeisk Ungdom, AUF og Ap er 17-årige Marte G. Ødegården Strømsgodset- og Manchester United-fan. Hun er svært aktiv på Twitter, og under brukernavnet «miniodegarden» har hun twitret over 17 000 ganger, og har over 2000 som følger henne.

I går fikk hun også en personlig hilsen fra Manchester United-spilleren Michael Owen: «Hei, Marte. Jeg hørte de forferdelige nyhetene om at du ble skadd i Oslo i dag. Våre tanker er med deg - Michael.»

Owen, som befinner er på USA-turné med United, har gjentatte ganger det siste døgnet uttrykt forferdelse over hendelsene i Norge. Det har også lagkamerat Rio Ferdinand gjort.

- Mine tanker går til innbyggerne i Oslo. Det er triste tider, skriver Ferdinand, og legger til «hashtaggen» #crazyworld til sine følgere på mikrobloggtjenesten.

Nordisk markering I Danmark blir det avholdt ett minutts stillhet i forbindelse med kampene i Superligaen denne helgen.

I kveld møttes FC København og Odense i Parken i en kamp hvor tre nordmenn var involvert. Christian Grindheim spilte hele kampen for vertene. Det samme gjorde Espen Ruud og Tore Reginiussen for vertene i et oppgjør som endte 2-2.

- Det har selvfølgelig vært vanskelig. Mine tanker har ikke vært på fotballkampen, men på det som er skjedd i Norge, sier Ruud til B.T.

I Allsvenskan ble det også en spesiell serierunde for Ardian Gashi som spilte hele kampen for Helsingborg i 2-2 kampen mot Malmö. Han innrømmet før avspark at han var merket av tragediene i Norge dagen før.

Her hjemme er hele den 17. runden i Tippeligaen er utsatt. Også helgens kamper i Adeccoligaen og 2. divisjon blir spilt på et seinere tidspunkt.
 
- Dette er selvsagt i respekt for ofrene og de nærmeste pårørende i tragedien som dette landet opplever nå, sier fotballpresident Yngve Hallén til NTB.

STØTTEERKLÆRING: Sepp Blatters brev til Norges Fotballforbund. Kilde: FIFA.com
STØTTEERKLÆRING: Sepp Blatters brev til Norges Fotballforbund. Kilde: FIFA.com Vis mer