Spilte med ti mann i 78 minutter

Likevel røyk seieren først rett før slutt.

(Dagbladet.no) Newcastle - Manchester City 2-2.

Det så ut som kriserammede Newcastle skulle ha alle marginer på sin side, men bunnlag har sjelden det.

De fikk en marerittstart med utvisning og baklengs før kvarteret var spilt, men slo tilbake. Først utliknet de etter flipperspill i City-boksen og så fikk de hjelp av Richard Dunne som klinket ballen i eget nett.

Bare seks minutter før slutt ødela derimot Stephen Ireland kvelden for de sebrakledde, da han utliknet og bandt Newcastle enda hardere fast i bunnen.

Dobbel straff

«Join the Toon Army. You are the 12th Man,» rullet over reklameskiltene på St. James\' Park mandag kveld. Men bare 12 minutter inn i kampen var klubben først og fremst på jakt etter en 11. mann.

For kampen hadde ikke satt seg skikkelig engang da Habib Beye - som ble 31 år i går - ble sendt i dusjen.

Robinho ble spilt gjennom og han fosset mot mål. Beye kastet seg og taklet brasilianeren. Han tok både mann og ball, men spørsmålet er hva han traff først. Dommer Rob Styles mente Beye var først på spilleren, og viste ham ut. Til Newcastle-guttas store protester.

STORE PROTESTER: Newcastle-gutta trodde ikke det de så da Habib Beye ble utvist etter bare 12 minutter. Foto: REUTERS
STORE PROTESTER: Newcastle-gutta trodde ikke det de så da Habib Beye ble utvist etter bare 12 minutter. Foto: REUTERS Vis mer

Robinho lot seg ikke stresse av at straffesitasjonen skapte harme, han var iskald og sendte City i føringen på straffesparket.

Venn med marginene

Veldig ofte slår lag med én mann mindre kraftig tilbake, og dette skjedde også mandag kveld.

Newcastle kunne med seier klatret bort fra den seige bunnstriden, og minuttet før pause ga Shola Ameobi hjemmefansen håp om nettopp dette.

City klarte ikke klarere et innlegg, og ballen gikk som ei flipperspillkule rundt i feltet, før den datt ned i beina på Ameobi. Han gjorde ingen feil og løftet ballen over keeper Joe Hart, med noe som egentlig så ut som et sleivspark.

Og når ting går veien til lag med én mann mindre, da har de ofte alle marginene på sin side.

18 minutter inn i den andre omgangen scoret Richard Dunne et mål han sjelden vil glemme. Det var vakkert - men det var i feil mål.

Ireland traff til slutt

Spilte med ti mann i 78 minutter

Midstopperen og City-kapteinen skulle bare klarere en corner ut av eget felt - og han traff egentlig klokkereint. Det eneste problemet var at foten var stilt noen knepp til feil side.

Ballen suste opp i krysset - utagbart for Joe Hart.

Stephen Ireland var nær ved å utlikne ti minutter før slutt, men Shay Given reddet langskuddet hans. Minutter etter gikk ballen hele veien inn i nettmaskene. Han ble spilt gjennom og tuppet ballen kontrollert forbi Given.

Etter denne gedigne nedturen - når alt så ut til å gå hjemmelagets vei - klarte ikke Newcastle slå tilbake.

Newcastle måtte klare seg uten Michael Owen mot City, etter at han pådro seg en lyskeskade på trening. Men spissveteranen kan være tilbake i spill til helga, i nabooppgjøret mot Sunderland.

SIKKER STRAFFE: Robinho, som ble felt av Habib Beye, tok selv straffen og scoret sikkert.
TENTE HÅPET: To ganger scoret Newcastle med én mann mindre på banen, men Manchester City sikret seg ett poeng rett før slutt.