Spilte på seg frimerke

Aalborg- Aarhus Fremad 3- 1. Ståle Solbakken (30) dominerte den første halvtimen i seriedebuten for Aalborg, og fikk den blandede fornøyelsen av å bli fotfulgt resten av kampen. - Han sto mer eller mindre på beina mine, men totalt sett er jeg godt fornøyd, sier Solbakken.

Frimerke er et herk, og veldig uvant for en sonetenkende nordmann. Men viktigst: Det er også en konsekvens av at man har spilt godt.

- Den første halvtimen var jeg fornøyd med. Og i den perioden var vi veldig mye bedre, sier Solbakken, som spilte sentralt i en midtbanetreer.

- Det var som å være tilbake i Lillestrøm. Jeg fikk delta mye i angrepsoppbyggingen, sier han.

Men frimerket fra Aarhus fikk nok et par rosende ord etter kampen. Solbakken ble betraktelig mer anonym i en kamp som betegnes som meget svak. Først i det siste kvarteret sto han igjen fram som hjernen i Aalborg.

Tok tak i kampen

Inntrykket bekreftes av journalist Henrik Brandt i Jyllandsposten:

- Solbakken satte seg kraftig i respekt fra start. Han tok tak i kampen, og styrte den. Men han forsvant da Aarhus satte en mann på ham, sier Brandt.

- Men Solbakken fikk demonstrert at han vil bli en meget nyttig mann for Aalborg, påpeker han.

Dødsfall

Før kampen var det ett minutts stillhet for Aarhus-lederen Jan Hammerholt, som døde kvelden før kampen. Hammerholt betegnes som den kanskje viktigste personen bak klubbens framgang de siste årene, og 43-åringens dødsfall kom som et sjokk på hele klubben.

- Det ble en merkelig fotballkamp. Alle virket preget av dødsfallet, ikke minst Aarhus-spillerne, sier Henrik Brandt.

Solbakken registrerte også at situasjonen var helt spesiell.

Reagert

- Det ble ikke noe jubelscener etter kampen. Alle gikk hvert til sitt, sier han.

Solbakken er imponert over de tekniske ferdighetene til sine nye kolleger, men taktisk har de mye å gå på.

- Teknisk sett er spillerne mye bedre her borte enn i både Norge og England. Men det skorter både på kynismen og det defensive. Alt blir litt mer skrukkete, sier Solbakken - og ler av tanken på hvordan Drillo ville reagert på et par av de trekantene Aalborg-forsvaret gjennomførte på ledelsen 2- 1.

RBK bedre

Solbakken har foreløpig ikke sett noen danske lag som kan måle seg med Rosenborg.

- Men topplagene Brøndby og FC København virker bedre enn de nest beste hjemme i Norge, mener han.

Aalborg ligger på fjerdeplass, 12 poeng bak Brøndby, åtte bak København.

- Mitt inntrykk så langt er at Aalborg er et lag som kan svinge veldig. På gode dager tror jeg vi holder et meget høyt nivå, sier Solbakken.

  • I dag reiser han tilbake til London for å hilse på sønnen Sondre (10 måneder) og samboer Anniken. Planen er at de skal reise til Aalborg så fort de har funnet seg et hus.