Spilte på seg sjøl som toppscorer

Ole Martin Årst satset i vinter penger på seg sjøl som toppscorer i Tippeligaen. Nå vurderer NFF om veddemålet er brudd på forbundets lover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tromsø-spissen er toppscorer i Tippeligaen med 13 mål, og spørsmålet nå er om hans innsats på seg selv er lovlig eller ei.

Norges Fotballforbund reagerte nemlig kjapt etter at 3. divisjonsspillerne Anders Hanssen og Håvard Hansen fra FK Senja i lokalavisa nylig innrømmet at de før sesongen hadde satset 100 kroner hos Nordic Bet - til 6,5 i odds - på Anders Hanssen som toppscorer i 3. divisjonsavdelingen i Troms Fotballkrets.

Scoret åtte

Hanssen scoret åtte mål og tok over toppscorertittelen i serien da Senja forleden slo til med forventet storseier 18-0 mot det desiderte bunnlaget Storsteinnes, og selv om det handler om småpenger svarte NFF med krav om redegjørelse, fordi dette kan være ulovlig og prinsipielt viktig å få avgjort.

-  Det kan godt hende dette ligger i grenseland i forhold til det etiske regelverket. Vi tar stilling til dette i løpet av neste uke, sier NFFs fagsjef for Lov og Reglement, Thor Grønnerud til Dagbladet.

Første sak

Paragraf 1.4 i Kampreglementet lyder slik:

«En klubbs spillere, ledere, trenere, støtteapparat og ansatte skal i sin adferd knyttet til egne og/eller andre klubbers kamper, etterleve prinsippene om lojalitet, integritet og fair play (god sportsånd).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer